به نقل از خبرگزاری آناتولی، بوراک آکچاپار، معاون وزیر امور خارجه ترکیه به قانونگذاران درباره این طرح گفت: ما معتقدیم که عضویت فنلاند ائتلاف ناتو را قوی خواهد کرد، به تقسیم فشار وارده به این ائتلاف در برابر تهدیدات کمک میکند و به بازدارندگی ناتو، امنیت منطقهای و عزم ما در مبارزه با تروریسم کمک خواهد کرد. ما معتقدیم که ائتلافمان با فنلاند به توسعه روابط دوجانبهمان نیز کمک خواهد کرد.
وی ضمن خاطر نشان کردن اینکه فنلاند درخواست خود برای پیوستن به ناتو را مه سال گذشته ارائه کرد، گفت، سوئد و فنلاند باید به نگرانیهای امنیتی مشروع ترکیه اهمیت بدهند و در راستای همبستگی ائتلافی قدم بردارند.
آکچاپار تصریح کرد، سوئد و فنلاند تعهدات مشخصی را برعهده گرفتهاند. این تعهدات شامل حمایت از مبارزه ترکیه با تروریسم و رفع تحریمهای اعمال شده بر محصولات صنایع دفاع ترکیه میشود.
وی افزود: از زمان آغاز این روند، فنلاند برای رسیدگی به حساسیتها و انتظارات کشورمان آمادهتر و مصممتر بود. فنلاند اراده و عزم خود در مبارزه با تروریسمها را هم در حرف و هم در عمل نشان داده است.
معاون وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به اینکه محدودیتها در زمینه صنایع دفاع برداشته شدهاند، گفت، شرکتهای صنایع دفاع ترکیه امروز همکاری نزدیکی با کمپانیهای فنلاندی دارند.
از بین کشورهای عضو ناتو تنها مجارستان و ترکیه هنوز درخواست سوئد و فنلاند را برای پیوستن به این ائتلاف تایید نکردهاند.
این در حالی است که سوئد نوامبر گذشته یک قانون ضد ترور تصویب کرد به این امید که آنکارا درخواست استکهلم را برای پیوستن به ناتو تایید کند. این قانون جدید که از اول ژوئن سال جاری میلادی به اجرا در میآید، به مقامات سوئد اجازه خواهد داد تا افرادی را که از سازمانهای تروریستی حمایت میکنند، تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
310310