ترجمه اختصاصی نوریاتو: ون سان ون گوگ یک سال قبل از مرگ خودش در ۳۰ مارس ۱۸۹۰ تصمیم گرفت وارد یک بیمارستان در سنت رمی به نام سنت پائول مازول شود. تنهایی و جدایی از جامعه چیزی بود که او به دنبال آن بود. او در این بیمارستان حدود ۱۳۰ نقاشی کشید که برخی از مشهورترین نقاشیهای او نیز جز آنها بود. در اولین هفته اقامت خودش او نقاشی معروف گلهای زنبق را آغاز کرد.
عکس ۱: ون سان ون گوگ، گلهای زنبق – ۱۸۸۹
مطالعه بیشتر: روستای گوریونگ در سئول
برادر ون گوگ تئو پس از ثبت نقاشی “گلهای زنبق” در سپتامبر ۱۸۸۹ برای ون سان نوشت: “این نقاشی از دور توجه همه را به خودش جلب میکند. این یک مطالعه زیبا است که پر از هوا و زندگی است.” برای خود ون گوگ “نقاشی یک راه گریز از بیماری بود” زیرا او فکر میکرد میتواند با ادامه دادن نقاشی، خودش را از دیوانه شدن نجات دهد. با دیدن توانایی مستمر خودش در نقاشی او مطمئن میشد که واقعا دیوانه نیست.
عکس ۲: ون سان ون گوگ، گلهای زنبق – ۱۸۸۹
اگر از نزدیک به گلهای زنبق نگاه کنید، متوجه میشوید که هرکدام از گلها منحصر به فرد هستند. ون گوگ به دقت حرکات و شکلهای آنها را مطالعه کرده است تا شکلهای متفاوتی را خلق کند. اولین مالک این نقاشی، منتقد هنری فرانسوی اوکتاو مربیو بود که همچنین از اولین حامیان ون گوگ هم بود. او مینویسد: “او چقدر خوب توانسته است طبیعت بدیع گلها را درک کند!” چیزی که جالب است این است که هنرمند با این اثر مانند یک تحقیق و یا مطالعه برخورد کرده است. خطوط مواج و پیچ خورده، شکسته و زاویهدار آثار بعدی که در سنت رمی خلق شدهاند را نشان میدهد.
مطالعه بیشتر: طهرانگردی نوروزی با یرماکوف
عکس ۳: ون سان ون گوگ، گلهای زنبق – ۱۸۸۹
این نقاشی مانند تعداد زیادی از آثار ون گوگ احتمالا تحت تاثیر طرح چاپی روی چوب یوکیو-ای خلق شده است. به صورت کلی یوکیو-ای خیلی محبوب بود و هنرمندانی مانند دگاس و سزان نیز او را دوست داشتند. شباهت این آثار در خطوط پررنگ و زوایای غیرطبیعی از جمله نماهای کلوزآپ است. ون گوگ در کل چهار نقاشی از گلهای زنبق خلق کرده است.
مطالعه بیشتر: مردی با حافظه تاریخی
گلهای زنبق در سال ۱۹۸۷ هنگامی که به قیمت ۵۳٫۹ میلیون دلار به فروش رفت که باعث شد رکورد گرانترین اثر هنری آن زمان شکسته شود. امروز این اثر متعلق به موزه ج. پائول گتی در لس آنجلس است.
نوشته گلهای زنبق در نقاشیهای ون گوگ اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.