با افراد در مورد خودشان صحبت کنید تا ساعت ها به شما گوش فرا دهند. – دیل کارنگی- در این مطلب می خواهیم به این سوال مهم پاسخ دهیم: چکار کنیم که همه دوست مان داشته باشند بدون اینکه به هیچ متخصص یا مشاوری مراجعه کنیم. به عنوان مثال یادگیری زبان انگلیسی می تواند نه تنها سواد اجتماعی شما را افزایش دهد بلکه در بین دوستان تان محبوب تر شوید.
اهمیت توسعه مهارت های اجتماعی
واضح است که سطح رضایت از زندگی در افرادی که توانایی کنار آمدن با دیگران را دارند، بالاتر است. زندگی ایجاد، پرورش و رشد روابط است. هرچه کیفیت روابط ما بالاتر باشد، سطح حمایت عاطفی که از دیگران دریافت می کنیم بیشتر می شود و مطمئناً، پشتیبانی عاطفی بستر یک زندگی سالم و بهینه را بوجود می آورد.
ایجاد و پرورش روابط عمیق اجتماعی برای برخی از افراد بسیار طبیعی است. در حالی که برای بعضی دیگر… بیشتر شبیه یک مبارزه است. اما واقعاً لازم نیست اینگونه باشد، زیرا هر کسی می تواند روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشد و فرقی نمی کند که شما درونگرا باشید یا برون گرا. مهارت های اجتماعی را می توان با گذشت زمان فرا گرفت. در واقع، اگر بتوانید قوانین و اصول این بازی اجتماعی را درک کنید خیلی زود پیشرفت خواهید کرد.
البته ما قبلاً درباره جنبه های مختلف این بازی اجتماعی بحث کرده ایم. برای مثال: درمورد نحوه پیدا کردن دوست، نحوه تاثیرگذاری بر دیگران و نحوه درک شخصیت افراد.
این مباحث بینش اساسی در مورد اصول مختلف تعامل اجتماعی به شما ارائه می دهند. اما، آنچه در این مباحث نادیده گرفته شده است فرآیند سادهای است که می تواند شما را از نقطه A به B و به C برساند. به عبارت دیگر، یک برنامه گام به گام برای ایجاد تعامل با افراد دیگر.
در زیر همه چیزهایی که شما برای شروع کار و ایجاد یک احساس و تصویر خوب در دیگران نیاز دارید را پوشش خواهیم داد. نحوه تاثیر گزاری بر دیگران، شروع مکالمات کوتاه، تبدیل شدن به یک شنونده فعال و سازگار شدن با دیگران را با ما یاد بگیرید. علاوه بر این، ما همچنین به اشتباهات معمول در روابط اجتماعی که می توانند شانس ایجاد روابط قوی، عمیق و معنادار با دیگران را از شما بگیرند اشاره خواهیم کرد.
در نهایت، همه این موارد به شما این امکان را می دهند که یک تاثیر مثبت و فوق العاده روی دیگران داشته باشید، و مهارت های اجتماعی مؤثر خود را ارتقا دهید.
شروع کار
در هر موقعیت اجتماعی، باید یک هدف را دنبال کنید. به عبارت دیگر، در هر تعامل اجتماعی که با شخص دیگری ایجاد می کنید باید یک هدف در ذهن خود داشته باشید. مطمئناً این امر همیشه ممکن نخواهد بود زیرا بسیاری از تعامل های شما احتمالاً برنامه ریزی نشده و تا حدودی خودجوش هستند. اما، حتی در این شرایط هم، می توانید یک هدف از پیش برنامه ریزی شده در ذهن خود داشته باشید، مانند تلاش برای ایجاد یک تاثیر اولیه خوب.
بنابراین واقعاً مهم نیست که هدف شما در هر تعامل اجتماعی چه باشد، کافی است هدفی در ذهن داشته باشید که به شما در هدایت این تعامل کمک کند.
می توانید سوال های زیر را از خودتان بپرسید:
- در این وضعیت اجتماعی بدنبال چه چیزهای هستم؟
- هدف و نیت اصلی من از برقراری این تعامل اجتماعی چیست؟
- چگونه می توانم گفتگو را آغاز کنم؟
- به طور خاص می خواهم چه بگویم؟
- چه حسی را می خواهم به طرف مقابل منتقل کنم؟
- می خواهم طرف مقابل چه حسی نسبت به من داشته باشد؟
- من شخصاً چه هدفی از برقراری این تعامل اجتماعی دارم؟
- می خواهم مکالمه را به چه سمت و سویی هدایت کنم؟
- چه سؤال هایی را می توانم از شخص مقابل بپرسم؟
- چگونه می توانم به بهترین شکل ممکن خودم را برای این تعامل آماده کنم؟
- چه تحقیقات ارزشمندی می توانم انجام دهم؟
شما لزوماً قبل از هر تعامل اجتماعی نیازی به طرح این پرسش ها ندارید، اما اگر بتوانید پرسیدن آنها را به یک عادت تبدیل کنید قطعا در تعاملات خود موفق ترعمل خواهید کرد.
کافی ست از این اشتباهات دوری کنید
در اینجا لیستی از اشتباهاتی که باید در روابط اجتماعی از آنها پرهیز کنید، ارائه خواهیم کرد:
- فحاشی کردن، شکایت/ یا بهانه جویی کردن.
- تمرکز بیش از حد روی خود و زندگی و امور شخصی خود
- برخورد بیش از حد رک و متکبرانه
- انتقاد/ یا قضاوت گری بیش از حد درباره دیگران
- گلایه بیش از حد از زندگی و مشکلات آن
- بیش از حد رقابتی یا استدلالی بودن
- صحبت کردن با ریتم خیلی سریع، خیلی آهسته، خیلی نرم، خیلی بلند و یا به طور نامشخص
- صحبت و تمرکز بیش از حد روی یک موضوع خاص
- صحبت بیش از حد در مورد خود یا در مورد چیزهایی که به آنها علاقه مند هستید
- قطع کردن صحبت های شخص مقابل در طول مکالمه
- نتیجه گیری در مورد آنچه دیگران می گویند
- دور زدن سؤال هایی که افراد از شما سؤال می پرسند
- ارائه مشاوره های غیر علمی به دیگران
- رعایت نکردن حریم خصوصی دیگران
- پرسیدن سوالهای بیش از حد و سرک کشیدن در زندگی افراد
- رد صریح گفته های دیگران و اشتباه دانستن آنها
منبع: هنرفردی