آیت الله محسن غرویان، دکتر یحیی یثربی، دکتر محسن اسماعیلی، دکترعماد افروغ، دکتر محسن پاک آیین، استاد علی اکبر اشعری، دکتر غلامرضا فدایی، دکتر محمد فاضلی و دکتر محمدرضا زائری از جمله چهره هایی هستند که مطالبی را با موضوع چهل سالگی انقلاب اسلامی در وبلاگشان منتشر کرده اند.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محسن غرویان
دکترمحسن غرویان در یادداشت با عنوان  «فرصت‌ها و حسرت‌های انقلاب ۴۰ ساله» نوشته است: با توجه به کلام امام خمینی (ره) مبنی بر «ید واحده» بودن، می‌بایست که این گروه‌بازی‌ها و انحصارطلبی ها که موجب تشتت در جامعه شده است را کنار گذاشته و همه در یک جهت قرار بگیریم.به موجب همین خط‌بازی‌ها است که توجهی به علم و دانش نشده و بی‌اعتمادی بین مردم رواج پیدا کرده است. بعد از چهل سال در کنار همه دستاوردها همچنان در حسرت به ثمر رسیدن این موارد هستیم که امیدواریم بدانها دست پیدا کنیم.

متن کامل یادداشت این استاد حوزه و دانشگاه را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه یحیی یثربی
دکتر یحیی یثربی در یادداشت خود برای خبرآنلاین به موضوع « فلسفه، روشنفکران و حوزه؛ پیش و پس از انقلاب اسلامی» پرداخته است.  وی می نویسد: « باید دانست که هم جریان روشنفکری ایران وهم جریان حوزوی در ایران پس از انقلاب با همه طیف ها و مسلک هایی که داشته اند، نسبت به پیش از انقلاب اسلامی دچار تحولات چشمگیری شده است. »

متن کامل یادداشت این استاد فلسفه  حوزه و دانشگاه را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه غلامرضا فدایی
دکتر غلامرضا فدایی در یادداشت خود با عنوان « چهل سالگی» نوشته است:  « سؤال این است که آیا ما نسبت به گذشته خود خرسندیم و در موقعیتی هستیم که بگوئیم خدا یا تو را شکر که این نعمت  را به ما عنایت کردی.  آیا از وضعیت گذشته و حال آنقدر راضی هستیم که می توانیم از خدا بخواهیم که در این شرائط و بر مبنای وضع موجود  فرزندانمان صالح شوند و از نعمت انقلاب استفاده کنند؟ آیا ما در وضعیتی هستیم که به خدا بگوئیم من به تو روی آوردم و از تسلیم شوندگانم؟ »

متن کامل یادداشت این استاد دانشگاه را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محسن پاک آیین
دکتر محسن پاک آیین در یادداشتی درگروه نخبگان خبرآنلاین با عنوان « روابط خارجی ایران، چهل اقدام پس از انقلاب» چهل دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه بین الملل را تبیین کرده است. وی نوشته است: «جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب با اتخاذ سیاست خارجی مستقل به عنوان یک کشور تاثیرگذار وارد معادلات منطقه ای و جهانی شد به عنوان یک نیروی ثالث و غیروابسته و با الهام از آموزه های اسلامی و انقلابی و رهنمودهای ولی فقیه، خود را به عنوان یک قطب جدید در عرصه بین الملل مطرح کرد.این رویکرد ایران پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای مهمی داشت که در چهلمین سال انقلاب به چهل مورد آن بصورت اجمال اشاره می شود. این موارد می تواند بطور مستقل موضوع تحقیق و پژوهش اساتید و دانشجویان علوم انسانی باشد. »

متن کامل یادداشت این دیپلمات کشورمان را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه علی اکبر اشعری
علی اکبر اشعری در یادداشت خود با عنوان « ۴۰ سالگی انقلاب و بازنگری در ساختار اجرایی کشور» به ضرورت تغییر در ساختارهای اجرایی کشور پرداخته است. وی می نویسد: «ضرورت دارد طرحی نو جهت طی مراحل قانونی ارائه نمایند تا از تغییرات گاه به گاه و احیاناً کارشناسی نشده و عجولانه جلوگیری شود.»
متن کامل یادداشت این چهره پیشکسوت مدیریت فرهنگی کشور را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه عماد افروغ
دکتر عماد افروغ در انتقاد به برخی تحلیل ها در ضدیت با فلسفه صدرایی و انقلاب اسلامی،  خواست تا مقاله ای از کتاب خود را در گروه نخبگان خبرآنلاین منتشر کند. وی در این یادداشت به تحلیل و تبیین فلسفی انقلاب اسلامی پرداخته است.

متن کامل یادداشت این استاد  جامعه شناسی دانشگاه را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محسن اسماعیلی
دکتر محسن اسماعیلی، با اشاره به مساله رای ملت، حاکمیت جمهوری اسلامی را با عنوان ( الگوی «جمهوری اسلامی» و محکمات آرای امام و رهبری) تبیین کرده است. وی می نویسد: همه باید بدانند که سرمایه اصلی نظام اسلامی مردم و ایمان و حضور آنان در صحنه است و هر اقدامی در جهت کمرنگ کردن نقش مردم در حکومت برخلاف دستور اسلام و اهداف نظام است.

متن کامل یادداشت این استاد دانشگاه و حقوقدان شورای نگهبان را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محمدرضا زائری
دکتر محمدرضا زائری در یادداشتی با عنوان « این روز ۸۰ میلیونی» به ضرورت های راهپیمایی چهل سالگی انقلاب پرداخته است  و می نویسد: «شاید در دوران انقلاب به دلیل شرایط آشفته و نابسامان کشور و عدم استقرار نظام سیاسی رسمی برخی رفتارهای بی ضابطه یا موضع گیری های تند قابل توجیه یا حداقل قابل فهم بود، اما در شرایط حاضر که یک دولت رسمی با رأی مردم انتخاب شده و سکان اجرایی کشتی حکومت را به دست دارد دیگر رفتارهای تند و بی ضابطه شخصی قابل دفاع نیست.»

متن کامل یادداشت این استاد دانشگاه را اینجا بخوانید.

۴۰ سالگی انقلاب اسلامی از نگاه محمد فاضلی
دکتر محمد فاضلی نیز از نگاه جامعه شناسی به موضوع چهل سالگی پرداخته است و یادداشتی با عنوان « انقلاب، ساخت‌وسازها، ساخت‌وپاخت‌ها و سازوکارها» نوشته است:  « من تردید ندارم که ساختن این گونه زیرساخت‌ها برای توسعه اقتصادی ضرورت دارند و بی‌گمان بخش مهمی از آن‌ها دست‌آوردهایی قابل احترام‌اند که هم‌چون دارایی‌های ارزشمند ملت ایران باید آن‌ها را ارج نهاد و هم‌چون امانتی برای نسل‌های آتی به ایشان منتقل کرد. انقلاب را اگر با این رویکرد بنگریم، می‌توان نام این رویکرد را «انقلاب_ و_ساخت‌وساز» نامید. انقلابی که دست‌آوردهایش را در قالب بتون، فولاد و فناوری متجلی و ارائه کرده است. کیفیت زندگی ایرانیان، قدرت ملی و امنیت ملی، ثبات و پایداری و چشم‌انداز توسعه‌ کشور تا اندازه زیادی توسط همین دست‌آوردها حاصل شده است. »

متن کامل یادداشت این استاد جامعه شناسی دانشگاه را اینجا بخوانید.

چند یادداشت تحلیلی در گروه نحبگان خبرآنلاین درباره انقلاب اسلامی
در سال های پیش نیز یادداشت هایی در گروه نخبگان خبرآنلاین منتشر شده است که خوب است در چهل سالگی انقلاب مروری به برخی از این تحلیل ها داشته باشیم:

تحلیل دکتر نصرالله تاجیک از انقلاب اسلامی با عنوان «ریشه‌های انقلاب: بیم و امید دموکراسی»

تحلیل دکتر رسول جعفریان درباره «تبارشناسی اندیشه تمدن اسلامی از مشروطه تا انقلاب اسلامی »

تحلیل دکتر رسول موسوی درباره «تهدیدات در پیش و گفتمان‌های موجود»

تحلیل دکتر نجفقلی حبیبی درباره «انقلاب اسلامی و چند راه‌ نرفته…»

تحلیل دکتر حسام‌الدین واعظزاده درباره «بهمن، انقلاب، پویایی اندیشه»

منبع

hotnews • دسته‌بندی نشده • 5 سال پیش • dahio.com • 41

برچسب‌ها

, , , ,



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها