مجتبی عراقچی در خصوص  طرح الحاق مرکز ملی فرش ایران به صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف، اظهارداشت: در چند سال گذشته  مرکزی برای مدیریت حوزه فرش کشور تشکیل و به نام مرکز ملی فرش ایران نام گذاری شد اما در نهایت نه تنها این مرکز دردی از مشکلات بخش فرش را برطرف نکرد بلکه با اعمال سیاست های نادرست روند توسعه این حوزه را با کندی همراه کرد.

وی با بیان اینکه فعالان حوزه فرش معتقدند باید مدیریت بخش فرش کشور به متخصصین این حوزه واگذار شود، افزود: متأسفانه افرادی در سطح سیاست گذاری فرش انتخاب می شوند که تجربه ای در این حوزه ندارند. امروز ما با الحاق مرکز ملی فرش با صندوق صنایع دستی مشکلی نداریم مشکل اساسی ما انتخاب افراد غیر متخصص در این حوزه است.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف، در زمان تشکیل مرکز ملی فرش ایران ما اصرار داشتیم که مدیریت آن از تشکل های بخش تولید و صادارت فرش باشد اما در نهایت گفتند مدیر باید از بخش دولتی انتخاب شود.

 عراقچی تصریح کرد:  با گذشت چند سال از فعالیت مرکز ملی فرش ایران متأسفانه سیاست مناسبی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش اتخاذ نشده است حتی براساس بودجه های تخصیص یافته هم اقدام مؤثری برای تبلیغات فرش ایرانی در سطح بین المللی و کمک به توسعه بافت فرش و رونق تولید آن صورت نگرفته است. 

وی با بیان اینکه امیدوارم حمایتی که از صنعت خودرو می شود در صنعت فرش هم دیده شود، گفت: نمی دانم چرا فکری به حال وضعیت تولید و صادرات فرش در کشور نمی شود. به نظر می رسد در سال جهش تولید باید توجه ویژه ای به این حوزه صورت گیرد تا ضمن رفع مشکلات در داخل کشور حضور پررنگی هم در بخش صادرات داشته باشیم.

 وی با اعلام اینکه مشاهدات آمار نشان می دهد میزان صادرات فرش کاهش و حتی در بازارهای داخلی هم سطح فروش روند نزول داشته است، افزود: متأسفانه به جای رونق بافت فرش دست بافت و فروش آنها با قیمت مناسب به مردم بازار به سمت فرش های لاکچری و ماشینی رفته ایم. جالب اینجاست این روزها ما شاهد فروش فرش های قاچاق هندی و ترکی هم در بازار هستیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف، اضافه کرد: متأسفانه حتی فرشهای قاچاق افغانی به نام ایرانی در بازار به فروش می رسند. چرا مسئولین به ویژه مرکز ملی فرش ایران کاری برای جلوگیری از ورود قاچاق فرش به کشور نمی کنند چرا سیاست مناسبی برای حمایت از تولیدکننده ایرانی در دستور کار نیست!

وی با بیان اینکه جالب اینجاست هندی ها پشم ایرانی را ارزان خریداری و با تولید گبه آن را با قیمت های بالا به در بازار کشور به فروش می رسانند، تصریح کرد: حدود یک میلیون و 500 کارگر در بخش بافت فرش مشغول فعالیت هستند.علاوه بر این از زنجیره تولید تا صادارت فرش هم 35 شغل وجود دارد که نشان می دهد در حوزه فرش یک کارخانه بزرگ با نیروی انسانی بالا دارد که متأسفانه این کارخانه در حال تعطیل شدن است.

۲۲۳۲۲۵

hotnewsخبر4 سال پیش • dahio.com • 20



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها