ترجمه اختصاصی نوریاتو: با وجود محرومیتها و فقری که در نوار غزه وجود دارد، زنان فلسطینی تلاش میکنند مقدار کمی از عادی بودنی که در اکثر دنیا دیده میشود را حس کنند.
ندا رودوان (تصویر زیر) قبلا در عرصه دیجیتال مارکتینگ فعالیت کرده است ولی به دلیل ضعف شرایط اقتصادی او تصمیم گرفته است فعالیتهای مربوط به تکنولوژی خودش را کنار بگذارد و به سراغ یکی از علایق خودش برود: آشپزی.
رودوان (اولین نفر از چپ) در یک ورکشاپ استارتاپی
“پیدا کردن کار سخت بود، به همین خاطر من به این فکر افتادم کاری را که دوست دارم انجام دهم تا در عین حال بتوانم از آن درآمد هم داشته باشم.” این را رودوان، ۲۷ ساله گفته است که با نام “آشپزخانه ندا” در شبکههای اجتماعی به آموزش آشپزی مشغول است.
رودوان میگوید او درآمد خودش را از یوتیوب به دست میاورد و اخیرا چند کمپانی در عربستان سعودی هم ویدئوهای او را خریدهاند. او میگوید: “با پیدا کردن شغلی که فقط به یک دوربین، کمی استعداد و اشتراک اینترنت لازم دارد، من توانستهام محاصره فیزیکی غزه را برای خودم بردارم.”
محلهای در غزه
مطالعه بیشتر: معرفی موزه گوستاو مورو
بیشتر از ۲ میلیون فلسطینی که اغلب فرزندان کسانی هستند که پس از تاسیس کشور اسرائیل در سال ۱۹۴۸ از قلمرو این کشور فرار کردهاند، در نوار غزه زندگی میکنند که با اسرائیل و مصر مرز مشترک دارد. اسرائیل با اشاره به تهدیدات امنیتی که از سوی گروه حماس وجود دارد کنترل سختی روی مرزهای آبی و زمینی غزه دارد و مصر نیز محدودیتهای زیادی برای ورود و خروج از مرز خودش با غزه اعمال کرده است.
این محدودیتها باعث نابودی اقتصاد غزه شده است و باعث شده تعداد زیادی از زنان این منطقه مانند خواهر کوچکتر رودوان پس از فارغ التحصیلی به سختی دنبال کار باشند.
ندا رودوان (وسط) در حال تماشای ویدئوهای خودش که توسط خواهرش لاما رودوان (سمت راست) فیلمبرداری شده است.
لاما رودوان ۲۲ ساله و فارغ التحصیل رشته رسانه و ارتباطات است که پس از جستجوی ناموفق به دنبال شغل به پروژه آشپزی خواهرش پیوسته است. او میگوید:”پیدا کردن کاری که پاسخگوی نیازهایت باشد کار خیلی سختی است.”
برخی از دیگر زنهای جوان غزه از سختیهایی که در زندگی شخصی داشتهاند حرف میزنند. خرید و حتی ازدواج به دلیل محدودیتهای اعمالی توسط اسرائیل که سه دهه گذشته را با حماس جنگیده است، سخت شده است.
ابوالروس که در حال آماده شدن برای عروسی است یک لباس عروس را امتحان میکند.
حنا ابولروس، ۱۸ ساله گفته است، قصد داشته تابستان امسال عروسی کند اما نتوانسته وسایلی که برای عروسی خودش نیاز داشته را در هیچکدام از مغازههای غزه پیدا کند. الروس که هنوز مشغول امتحانهای نهایی دبیرستان است میگوید: “من هنوز لباس عروس خودم را هم انتخاب نکردهام، من گیج شدهام. همه خواهرهایم در حال کمک کردن به من هستند.”
مطالعه بیشتر: یوهانس ورمیر – نمایی از دلفت
دیگر زنهایی که در غزه زندگی میکنند میگویند در حالی که آنها با انجام کارهای غیرسنتی در حال تلاش برای عبور از مشکلات اقتصادی غزه هستند، جامعه فشار زیادی به آنها وارد میکند.
یقی (سمت چپ) در حال آمادهسازی کیک برای سرو در یک مهمانی عروسی
مطالعه بیشتر: جنایات و مکافات را در خانه ببینید
سحر یقی پس از انصراف از دانشگاه، برای کمک به درآمد خانواده خودش به عنوان یک برنامهریز عروسی مشغول به کار شد. برای این شغل او باید شبها تا دیر وقت بیرون باشد. او میگوید چیزی که زیاد از همسایههای خودش میشنود این است که کار او را نامناسب میدانند و نظرات زیادی در مورد آن میدهند.
سلی ابوعمره، ۲۳ ساله؛ حنا ابوالروس ۱۸ ساله و وصال ابوعمره ۱۷ ساله در حال خرید تنقلات از یک دستفروش
“من از بعضی نظرات متنفرم ولی شغل خودم را دوست دارم و امیدوارم روزی بتوانم کسب و کار خودم را داشته باشم.” او میگوید: ” دوست دارم اولین برنامهریز عروسی زن در غزه باشم”
برای زنانی که در غزه کار میکنند، ترس ثابت از دست دادن شغلشان نیز به احساس ناامنی اجتماعی آنها افزوده خواهد شد.
ابوتقی (سمت راست)، یک نوزاد را در بیمارستان وزن میکند.
مطالعه بیشتر: نگاهی جسورانه و پاسخی قاطع به شایعه مرگ غلامرضا تختی
سارا ابوتقی میگوید او توانسته است پس از گرفتن مدرک کارشناسی مامایی در یکی از بیمارستانهای غزه یک کار موقت پیدا کند ولی خیلی از همکلاسیهای او به اندازه او خوشبخت نبودهاند. ابوتقی ۲۳ ساله میگوید: “من با این بیمارستان یک قرارداد شش ماهه دارم که هیچ تضمینی برای تمدید آن در آینده وجود ندارد.”
ابوتقی (سمت راست) و دوستش، در حال وقتگذرانی در لنگرگاه
ابوتقی میگوید دریای مدیترانه آرامش خاصی به او میدهد. “ما خیلی خوشبختیم که دریا را داریم. دریا مکانی برای آرامش و تفکر است و ما میتوانیم در کنار آن جنگ و فقر را فراموش کنیم.”
نوشته زنان در غزه اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.