سرویسیت، (Cervicitis) التهاب سرویکس یا دهانه رحم می باشد. دهانه رحم در قسمت پایینی رحم قرار دارد، بخشی از رحم که به سمت واژن باز می گردد. علائم Cervicitis خونریزی بین پریودهای قاعدگی، درد حین رابطه جنسی و ترشحات غیر نرمال واژن می باشد. در برخی موارد ممکن است سرویسیت علائمی نداشته باشد. در بیشتر موارد سرویسیت ناشی از عفونت های مقاربتی مانند کلامیدیا و یا سوزاک می باشد که به آن سرویسیت کلامیدیایی می گویند. این بیماری ممکن است به دلایل غیر عفونی ایجاد شود. در بحث Cervicitis و درمان توجه به رفع علت زمینه ای سرویسیت اهمیت دارد. با همراه شوید.

علائم سرویسیت

در بیشتر موارد Cervicitis علائم بالینی به دنبال ندارد و تنها بعد از معاینه لگن، این بیماری تشخیص داده می شود. علائم سرویسیت عبارت است از:

  • ترشحات زیاد و غیر معمول واژن
  • تکرر ادرار و درد حین ادرار کردن
  • خونریزی بین پریودهای قاعدگی
  • خونریزی واژینال بعد از رابطه جنسی، خونریزی که ارتباطی با پریودهای قاعدگی ندارد.

توجه داشته باشید در موارد زیر باید به متخصص زنان مراجعه کنید:

  • ترشحات واژینال غیر معمول و مستمر
  • خونریزی واژینال
  • درد در حین رابطه جنسی

عوامل زیر احتمال ابتلا به سرویسیت را افزایش می دهد:

  • داشتن رفتارهای جنسی پر خطر مانند رابطه جنسی محافظت نشده
  • آغاز رابطه جنسی در سنین پایین
  • سابقه ابتلا به عفونت های مقاربتی

در حالت نرمال، دهانه رحم یا سرویکس مانع ورود باکتری ها و ویروس ها به رحم می گردد. زمانی که در اثر ابتلا به سرویسیت، دهانه رحم عفونی شود، احتمال انتقال عفونت به رحم وجود دارد. Cervicitis ناشی از سوزاک و کلامیدیا به دیواره رحم و لوله های فالوپ منتشر می گردد و احتمال ابتلا به بیماری التهابی لگن را افزایش می دهد. ابتلا به بیماری التهابی لگن، در صورت عدم درمان، ممکن است ناباروری را به دنبال داشته باشد. لازم به ذکر است ابتلا به Cervicitis احتمال ابتلا به اچ آی وی را نیز افزایش می دهد.

علت سرویسیت:

در توضیح علل ایجاد سرویسیت می توان موارد زیر را در نظر داشت:

  1. عفونت های مقاربتی: در اغلب موارد عفونت های باکتریایی و ویروسی ناشی از تماس جنسی سبب بروز Cervicitis می شود. این بیماری معمولا در اثر ابتلا به کلامیدیا و سوزاک ایجاد می گردد که به آن Cervicitis کلامیدیایی می گویند.
  2. واکنش های آلرژیک: آلرژی به ترکیبات اسپرم کش یا کاندوم لاتکس احتمال ابتلا به سرویسیت را به دنبال دارد. واکنش نسبت به ترکیباتی مانند دوش واژینال نیز ممکن است منجر به بروز این بیماری شود.
  3. رشد بیش از حد باکتری: رشد بیش از حد برخی باکتری هایی که به طور نرمال در واژن زندگی می کنند، ممکن است منجر به بروز این بیماری گردد.

پیشگیری از ابتلا به سرویسیت:

برای کاهش ابتلا به Cervicitis از داشتن رفتارهای جنسی پر خطر اجتناب کنید. استفاده از کاندوم مناسب ترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک همچنین سرویسیت کلامیدیایی می باشد.

تشخیص و درمان سرویسیت

سرویسیت

تشخیص سرویسیت:

برای تشخیص سرویسیت باید به متخصص زنان مراجعه کنید. به منظور تشخیص این بیماری متخصص زنان ابتدا معاینه لگن را انجام خواهد داد. در طول معاینه لگن متخصص زنان یک دست خود را وارد واژن کرده و با دست دیگر بر شکم فشار وارد می آورد، تا ناحیه تورم و حساسیت به لمس مشخص گردد. همچنین با استفاده از اسپکولوم دیواره اطراف واژن و دهانه رحم بررسی می گردد. علاوه بر معاینه لگن پزشک با استفاده از ابزاری برس مانند بخشی از ترشحات واژن و دهانه رحم را نمونه برداری می کند. این روند مشابه همان چیزی است که در طول تست پاپ اسمیر انجام می گیرد. سپس نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده می شود.

  • همچنین ممکن است انجام آزمایش ادرار ضرورت داشته باشد.

درمان سرویسیت:

در بحث Cervicitis و درمان باید توجه داشت، اگر Cervicitis ناشی از واکنش آلرژیک باشد، نیازی به درمان وجود ندارد. اگر سرویسیت در اثر ابتلا به بیماری های مقاربتی ایجاد شده باشد، مانند سرویسیت کلامیدیایی در آن صورت درمان بیماری مقاربتی در هر دو شریک جنسی الزامی می باشد و عمدتا درمان با استفاده از آنتی بیوتیک صورت می گیرد. آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک و واژینوز باکتریال نسخه می شوند. در صورت ابتلا به هرپس تناسلی نیاز به مصرف داروهای آنتی ویروس وجود دارد. درمانی برای هرپس در دسترس نیست، اما استفاده از داروهای آنتی ویروس به بهبود علائم Cervicitis کمک می کند.

  • برای پیشگیری از انتقال عفونت باکتریایی به شریک جنسی توصیه می شود تا درمان کامل از داشتن رابطه جنسی اجتناب کنید.

منبع

نوشته سرویسیت چیست و چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟ اولین بار در آموزش ، سلامت، مطالب سینما و فناوری. پدیدار شد.

hotnewsسلامت6 سال پیش • dahio.com • 615

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها