مراحل و نحوه راه اندازی تهیه غذا خانگی | توصیه های کاربردی
در اینبخش مراحل راه اندازی تهیه غذا خانگی را برای شـما جمع آوری کرده ایم. خیلی ها خصوصا خانم های خانه دار قصد دارند تا با راه اندازی اینکار درآمد کسب کنند، و لازمه اینکار هم استعدادی اسـت کـه در آشپزی دارند و همچنین انواع مختلف غذاهایی کـه می توانند بپزند. خیلی خانمها آشپزهای ماهر و زبر دستی هستند و دوست دارند از این هنر خود درآمد کسب کنند، در ادامه با همراه باشید.
آشنایی با هنر آشپزی نخستین و مهمترین مهارتی اسـت کـه برای چنین شغلی نیاز اسـت. بنابر این شاید بتوان گفت، زنان خانهدار مناسبترین قشر برای ورود بـه چنین عرصهای هستند. این افراد علاوه بر کسب درآمد و متعاقبا، تامین مالی زندگی خود، از وقت آزاد زیادی کـه در طول روز دارند میتوانند بهترین و مفیدترین استفاده را ببرند. البته راه اندازی آشپزخانه و تهیه غذای خانگی بـه زنان محدود نمیشود.
هر فردی با هر موقعیت یا هر میزان سواد و تجربه کاری می تواند قدم دراین راه بگذارد. از آنجا کـه شروع هر کاری بـه برنامهریزی، تعیین چشم انداز، دانش، مهارت و تجربه نیاز دارد، باید بدانید کـه برخلاف ظاهر امر، تهیه غذا، پیدا کردن مشتری ثابت و وفادار و دوام آوردن در بازار رقابتی خیلی هم راحت نیست. برای راهاندازی این کسبوکار خانگی باید همه ی جوانب را درنظر بگیرید و بـه چموخم کار آشنا شوید.
تهیه غذای خانگی
هدف خودرا مشخص کنید، در نخستین قدم باید مشخص کنید کـه هدفتان از راهاندازی تهیه غذا چیست؟ آیا مغازه دارید و می خواهید از مشتریها در همانجا پذیرایی کنید؟ آیا می خواهید در گوشهای از خانه غذا تهیه کرده و برای مشتریها ارسال کنید؟ آیا می خواهید چند نوع غذای محدود برای ارائه بـه سازمانها، شرکتها یا محیطهای اداری تهیه کنید؟
آیا درنظر دارید با تبلیغات از همه ی جای شهر مشتری داشته باشید و غذا های متنوعی در منوی پیشنهادیتان وجوددارد؟ فینگر فود، غذای سنتی، غذای فرنگی، غذای مخصوص گیاهخوارها یا …. مشخص کنید چـه نوع غذایی مدنظرتان اسـت. و سوالاتی دیگری از این دست کـه باید در نخستین قدم بـه همه ی آن ها پاسخ دهید.
راه اندازی کیترینگ
اگر مغازه از خودتان اسـت و می خواهید از مشتریان تان همان جا پذیرایی کنید. باید آنرا تجهیز کنید. برای راه اندازی کیترینگ، بـه فضایی حدود یکصد متری نیاز خواهید داشت.
برای اجاره چنین ملکی در حوالی مرکز شهر باید حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون رهن درنظر بگیرید. موضوع بعدی، وسایل آشپزی و تجهیزات آشپزخانه اسـت که بخش عمده ای از سرمایه اولیه آن بـه شمار می رود. یک کترینگ متوسط باید تجهیزات زیر را داشته باشد:
= یخچال
= گاز
= دستگاه کباب زنی
= سبد بزرگ آشپزی
= دیگ بزرگ
= قابلمه
= بیش از ۳۰ سیخ کباب زنی در سایزهای مختلف
= ملاقه و کفگیر
= انواع چاقوها
= دستگاه خمیرگیر برای کباب
= مجموع این وسایل بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان پول نیاز دارند.
یعنی با یک حساب سرانگشتی برای راه اندازی یک کیترینگ ساده کـه محلی برای پذیرایی مشتریها هم داشته باشد، باید بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان پول داشت. بر اساس تحقیقات می دانی، یک کیترینگ متوسط برای رسیدن بـه سود دهی باید روزانه حدود ۱۰۰ پرس غذا تهیه و بـه دست مشتری برساند. هر پرس غذا بـه صورت متوسط ۷ هزار تومان قیمت گذاری میشود که تقریباً نیمی ازآن هزینه و مـا بقی سود اسـت.
عده ای از کارشناسان اعتقاد دارند اگر سود هر پرس غذا زیر نصف هزینهها باشد، نباید بـه ادامه کار امیدی داشت. بـه این خاطر کـه کیترینگ هزینههای جاری هم چون بیمه، مالیات، خسارات، دستمزدها، اجاره بها و …. دارد. اگر درآمد کمتر از هزینه باشد، بهتر آن اسـت کـه ادامه ندهید.
بادمجان شکم پر خانگی
آشپزخانه خانگی و ارسال غذا به بیرون
اگر می خواهید فقط در حد یک تحویل غذای ساده عمل کنید و تنها غذا رابه دست مشتریانتان برسانید آشپزخانه خانه خودتان برای شروع کار کافیست و بهتر اسـت بـه فکر بسته بندی محصولاتتان باشید. بسته بندی های جذابتر مشتریان بیشتری هم با خود می آورند.
تولید یک تهیه غذای خانگی در کمترین حالت بـه دو نفر نیاز دارد. یک نفر کـه کار تولید غذا را انجام دهد و شخص دیگری کـه غذا رابه دست مشتری برساند. اگر می خواهید تحویل هم داشته باشید باید بـه فکر یک پیک موتوری هم باشید. حواس تان باشد هرچه حجم کار را بالا ببرید افراد بیشتری را لازم دارید. بطور معمول ۵ نوع غذا از یک آشپز بر می آید و بهمین نسبت باید آشپز اضافه کنید.
هزینه مواد اولیه
تقریباً همه ی افرادی کـه در زمینه تهیه غذای خانگی مشغول فعالیت هستند، اعتقاد دارند برای هر پرس غذا باید بطور دقیق مقدار مواد غذایی را مشخص کرد. بطور مثال موارد زیر را میتوانید مد نظر داشته باشید:
= ۱۲۰ تا ۱۸۰ گرم گوشت قرمز برای کباب کوبیده
= ۱۲۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت مرغ برای جوجه کباب
= یک کیلوگرم برنج برای ۶ نفر
= ۵۰ گرم گوشت برای خورشت
و ۳۵ گرم حبوبات برای خورشت. البته این مواد اولیه بـه همراه روغن، انواع ادویه ها، سیب زمینی، مواد تزئینی مانند هویج، کلم، فلفل دلمه ای، پیاز و … بـه قیمت مواد اولیه مورد نیاز اضافه می کنند.
لوبیاپلو خانگی
نام تجاری مناسب انتخاب کنید
انتخاب اسم مناسب و جذاب برای هر برند تجاری یکی از عوامل مهم موفقیت آن ها بشمار میرود. باید نامی انتخاب کنید کـه حوزه کاری شـما را نشان دهد ودر عین حال ساده و خاص باشد تا در ذهن مشتری بماند.
تبلیغات کنید
بـه این فکر کنید چـه شرکت ها و اداره هایی در نزدیکی محل مورد نظر شـما فعالیت میکنند و شـما می توانید بـه آن ها برای وعده ناهار کمک کنید. برای همین بهتر اسـت تراکت تولید کنید و بـه دست کارمندانشان برسانید. می توانید تعدادی از برگه های تبلیغ را هم بـه سوپرمارکت های همان حوالی بفرستید تا هنگام خرید افراد بـه دستشان برسانند.
در شبکههای اجتماعی هم چون تلگرام و اینستاگرام تبلیغ کنید. از منوی غذا های روزانه گرفته تا عکس غذاها را دراین شبکهها قرار دهید تا مخاطب با دیدن عکس و قیمتها برای سفارش غذا تشویق شود.
نظم و احترام بـه مشتری را سرلوحه کار خود قرار دهید
علاوه بر کیفیت عالی غذا و استفاده از مواد اولیه تازه و بـه روز، برای مشتری بسیار مهم اسـت کـه سفارش گیرنده یا پیکی کـه غذا را تحویل می دهد، بسیار مودب و خوش اخلاق باشد و غذا کاملا گرم و سر وقت بـه دست او برسد. هرگونه بد رفتاری یا تاخیری میتواند یکی از مشتریان شـما را بپراند. بـه این فکر کنید کـه می توانید با رفتار مناسب بـه دامنه مشتریان خود بیفزایید.
کباب کوبیده
مجوز و کارت بهداشت تهیه کنید
خسرو صادق نیت، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش دکتری در رابطه با مجوز بهداشت برای فعالیت مشاغل خانگی گفته: همه ی افراد شاغل در مشاغلی کـه با سلامت مردم در ارتباط هستند از جمله اغذیه فروشی ها برای فعالیت باید کارت بهداشت داشته باشند.
بر این اساس همه ی شرکت های مجاز و موسساتی کـه برای فعالیت مجوز قانونی دارند، موظف هستند کارکنانی رابه کار گیرند کـه کارت بهداشتی داشته باشند، این موضوع شامل همه ی مشاغل از جمله مشاغل خانگی نیز میشود، در صورتی کـه شرکت های فعال در مشاغل خانگی مرتبط با سلامت مردم از جمله تهیه و توزیع مواد غذایی مجوز قانونی داشته باشند، کارکنان و آشپزهای انها نیز باید کارت بهداشتی داشته باشند.
برای صدور کارت بهداشتی روشهای مختلفی وجوددارد، یکی از این روشها مراجعه بـه مراکز پیشخوان دولت اسـت کـه از حدود یکسال پیش، این روش دریافت کارت بهداشت نیز فعال شده اسـت و تسهیلاتی را برای صدور هر چـه سریع تر کارت بهداشت در اختیار مردم و متقاضیان قرار داده اسـت.
مشکلات این شغل و نحوه پیش گیری انها
یکی از بزرگ ترین خطرات این کسب و کار این اسـت کـه غذا باید با توجه بـه خواست و ذائقه مشتریان طبخ شود تا رضایت آن ها را جلب کند از طرفی باید قیمت غذاها بـه نحوی باشد کـه قشر متوسط جامعه توانایی پرداخت پول آنرا داشته باشد تا مشتری دائم آشپزخانه گردند.
اما یکی از مشکلات دیگر این اسـت کـه تهیه کنندگان غذا بـه محض پیدا کردن جایگاه مناسب در بازار ، سعی میکنند با کم کردن کیفیت، سود دانسته باشد ولی در مورد این محصول نکته قابل تامل آن اسـت کـه اگر کیفیت غذا پایین بیاید بلافاصله، آشپزخانه، مشتری های خودرا از دست می دهد کـه دراین صورت بـه شدت ضرر خواهد کرد.
پس باید همیشه کیفیت غذا در الویت قرار داشته باشد حتی در مواقعی کـه تورم و مسلما قیمت مواد غذایی بالا می رود. البته میتوان با بالا بردن اندک قیمت غذا این مشکل را حل کرد چون مشتری ترجیح می دهد قیمت بالاتری پرداخت کند اما همان کیفیت سابق و یا حتی کیفیت بالاتر را تجربه کند.
در ادامه نیز دانستنی های بیشتر درباره راه اندازی تهیه غذا
اگر مغازه از خودتان اسـت و میخواهید از مشتریانتان همان جا پذیرایی کنید. باید آنرا تجهیز کنید. اگر می خواهید غذا را همان جا تولید کنید، نیاز بـه یک آشپزخانه با تجهیزات کامل دارید. اما بهتر اسـت بدانید بیشتر کسانی کـه وارد اینکار شدند غذاهایشان را در محل دیگری مانند خانه بـه صورت نیم پز و حتی کاملا پخته تولید میکنند و فقط در محل کارشان آنرا گرم میکنند.
پس داشتن یک فر و یک یخچال کـه آنرا شرکت های نوشابه سازی بشما بـه صورت رایگان خواهند داد، کافیست. اما اگر می خواهید فقط در حد یک «تحویل غذای ساده» عمل کنید و تنها غذا رابه دست مشتریانتان برسانید آشپزخانه خانه خودتان برای شروع کار کافیست و بهتر اسـت بـه فکر بسته بندی محصولاتتان باشید. بستبندیهای جذابتر مشتریان بیشتری هم با خود میآورند.
بـه چندنفر نیاز دارید؟
تولید یک تهیه غذای خانگی در کمترین حالت بـه دونفر نیاز دارد. یک نفر کـه کار تولید غذا را انجام دهد و شخص دیگری کـه غذا رابه دست مشتری برساند. اگر می خواهید تحویل هم داشته باشید باید بـه فکر یک پیک موتوری هم باشید. حواس تان باشد هرچه حجم کار را بالا ببرید افراد بیشتری را لازم دارید. بطور معمول ۵ نوع غذا از یک آشپز بر می آید و بهمین نسبت باید آشپز اضافه کنید.
چقدر پول نیاز دارید؟
برای تجهیز محل پذیرایی از مشتریان در مغازه، حداقل ۴ میلیون تومان باید خرج ام دی اف کاری و تجهیز میز و صندلیهایتان بکنید. اگر غذاها را میخواهید بـه شکل بستههای یک بار مصرف عرضه کنید هر پک غذایی حدود ۸۰۰ تومان هزینه دارد. اما اگر می خواهید در محل کسب غذاها رابه صورت ظروف آرکوپال و یا چینی عرضه کنید. بسته بـه جنس از ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزارتومان خرج دارید.
مایکروفر و یا گاز برای گرم کردن غذا،هرکدام بسته بـه جنس و کیفیتشان بین ۷۰۰ تا یک و نیم میلیون تومان قیمت دارند. هرچه تعداد و نوع غذای شـما بالاتر برود، طبیعتا خرج مواد غذایی شـما نیز بیشتر میشود. اما بطور متوسط روزانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزارتومان خرج موادغذایی میکنید. اگر مغازه برای خودتان نیست هم کـه بسته بـه موقعیت و بزرگی آن اجاره بها را باید در کار درنظر بگیرید.
چـه غذاهایی درست کنید؟
بطور معمول در تهیه غذا های خانگی و بسته بندی شده، کشک بادمجان، میرزا قاسمی، کتلت، کوکوی سیب زمینی، کوکو سبزی، کوفته، دلمه اسـت. غذا های خورشتی کمتر دراین قسمت قرار می گیرند اما همان گونه طرفداران خودشان را دارند. می توانید از چند چاشنی متنوع مانند سالاد، ترشی، ماست و سبزی خوردن با قیمت مناسب نیز برای جذابتر شدن منو استفاده کنید.
چـه طور غذا درست کنید؟
هرچه دور ریز غذاهایتان کمتر باشد. بـه نفع شماست. پس بدانید روز اول کسی شـما را نمی شناسد پس باید با تعداد غذا های کمتری شروع کنید و آرام آرام کار را گسترش بدهید. اگر مغازه دارید تعداد مشتریان شـما روز اول بیشتر اسـت و سرعت اضافه شدن انها سریع تر اتفاق میوفتد.
پس بنظر میرسد روزی ۳۰ تا ۵۰ غذا برای روزهای اول منطقی تر بنظر برسد. غذاها باید از شب قبل آماده و یا حتی نیم پز شوند تا روزبعد روند تولید سریع تر و بی دردسر تر انجام شود. کیفیت را فراموش نکنید حتی اگر سود کمتری ببرید و یا وادار شوید کمی قیمت را بالاتر ببرید.
چقدر بفروشید؟
همه ی مـا دوست داریم غذای خوب بخوریم. پس نباید بـه بهانه پایین نگه داشتن قیمت، کیفیت را فدا کنید. اما بـه این بهانه قیمت را بیش از حد بالا نبرید بلکه تعداد زیادی از کارمندان و دانشجویانی کـه مشتری شـما میشوند.
قیمت شـما را قبل از خرید لحاظ میکنند. پس اگر قیمتتان را بالا ببرید. حجم زیادی از مشتریان خودرا از دست میدهید. قانون «سود کم برای فروش بیشتر» را در کارتان لحاظ کنید.
نوشته مراحل و نحوه راه اندازی تهیه غذا خانگی | توصیه های کاربردی اولین بار در سایت تفریحی و سرگرمی . پدیدار شد.