به گزارش خبرآنلاین، رضا نصری حقوقدان بین الملل و کارشناس سیاست خارجی در واکنش به ادعای مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مبنی بر مذاکرات موشکی با ایران در توئیت نوشت:
معنیِ قرار دادن برنامه موشکی ایران در مقابل فروش اسلحه به منطقه (که سنگ بنای سیاست خارجه آمریکاست)، یا معنیِ قرار دادن برنامه موشکی ایران در مقابل سلاحهای هستهای اسرائیل (که تابوی بزرگ و خط قرمز آمریکا و اسرائیل است)، با هیچ منطقی «پذیرش مذاکره بر سر برنامه موشکی» نیست.
وی افزود: هدف این است که برنامه موشکی ایران را در بستر حقایق منطقه بنشانیم، مشروعیت و منطق آن را برای افکار عمومی جهان احراز کنیم، نامربوطی و تباهی تقاضای «خلع سلاح» ایران را نشان دهیم؛ و فضایی ایجاد کنیم که در آن سنگ بنای سیاست خارجه آمریکا و خطوط قرمز اسرائیل زیر سئوال برود.
این کارشناس سیاست خارجی در یک رشته توئیت دیگر به اقدامات تازه امریکا علیه ایران پرداخت و گفت این حجم از اتهامات علیه جمهوری اسلامی بی سابقه بوده است. نصری با اشاره به محدودیت دیپلماتیک وزیر خارجه کشورمان در نیویورک نوشت: در سال گذشته، آمریکا ایران را به نقض پیمان منع سلاح شیمیایی، ارسال موشک به یمن، اقدام تروریستی در اروپا، نگهداری اطلاعات ساخت بمب اتم، نقض برجام «قبل از وجود برجام»، تخریب نفتکش در بندر فجیره، حمله به کشتی در دریای عمان و سرنگونی پهپاد «در آبهای بیناالمللی» متهم کرده است.
وی اضافه کرد: این حجم بی سابقه از اتهامات سنگین – که هریک از آنها میتوانست یک اجماع فراگیر علیه ایران ایجاد کند – توسط دستگاه دیپلماسی ایران – و در رأس آن دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل و شخص دکتر ظریف – به موثرترین شکل خنثی شده است.
نصری تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل ایجاد محدودیتهای جدید علیه وزیر امور خارجه و دیپلماتهای ایران هم نقشی است که آنها در خنثی کردن این اتهامات و برنامههای متعاقب آن ایفا کردهاند.
وی در پایان نوشت: کسانی که – با مقاصد جناحی – واکنش کینهآلود دولت آمریکا را نتیجهٔ عملکرد ضعیف کارگزاران سیاست خارجه ایران میخوانند فقط سیاستزده و بی انصاف نیستند. درکی هم از جایگاه و نقش «دیپلمات» در تأمین امنیت ملی ندارند.
لازم به ذکر است که چند روز پیش وزیر خارجه آمریکا در صفحه توئیتر خود به دروغ مدعی آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات موشکی شد.
این خبر دروغ مایک پمپئو که به گفتوگوی تلویزیونی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران با شبکه ان بی سی اشاره داشت، در حالی منتشر شد که در صحبتهای ظریف اساساً چنین مطلبی عنوان نشده است.
در همین حال نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز در واکنش به ادعای برخی خبرگزاری ها مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره درباره برنامه موشکی خود را تکذیب کرد و گفت: برنامه موشکی دفاعی ایران قابل مذاکره نیست. (اینجا)
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز به این جوسازی ها واکنش نشان داد و گفت: پاسخ آقای ظریف به مجری بی بی سی، دقیق، هوشمندانه و به قول اهل فن ” تعلیق به محال” بود. هم توپ را در زمین آمریکا انداخت و هم بجای موضع تدافعی، موضوع فروش تسلیحات آمریکا به کشورهای منطقه را به چالش کشید. موضع ایران و محمدجواد ظریف درباره توانمندیهای موشکی کشور مشخص است. (اینجا)
310311