به گزارش خبرنگار خبرآنلاین از همدان ؛ پژمان پروین، مدیرکل زندانهای استان که در همایش کاهش جمعیت کیفری در دادگستری همدان سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: سرقت، محکومیت های مالی، جرائم منافی عفت و اخلاق عمومی و جرائم علیه اموال و مالکیت در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی اظهار داشت: تزلزل و سستی والدین در محیط خانواده و وضعیت زندگی، عامل موثری در ایجاد جرم بوده و خانواده را در معرض خطر قرار می دهد.
وی با بیان اینکه، ۵ درصد زندانیان همدان، تحصیلات دانشگاهی دارند، خاطرنشان کرد: ۷۸درصد زندانیان این استان مدرک زیردیپلم و ۱۷ درصد دیپلمه هستند.
پروین، جنسیت ۹۷ درصد زندانیان همدان را مرد و مابقی را زن اعلام کرد و گفت: سه دهم درصد زندانیان همدان، افراد زیر ۱۸ سال، هفت درصد بین ۱۸ تا ۲۵ سال، ۹۱ درصد بین ۲۵ تا ۶۵ سال و ۲ درصد افراد نیز بالای ۶۵ سال سن، تشکیل می دهند.
وی استفاده از ظرفیت های آزادی مشروط، تعلیق و تعویق مجازات و مجازات های جایگزین حبس را راهگشا دانست و تصریح کرد: برنامه های اصلاحی و تربیتی، زمینه بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه را فراهم می کند.
پروین ادامه داد: با زندانی شدن یک متهم، یک یا چند خانواده دچار بحران، ناراحتی، فقر و آسیب های اجتماعی میشوند و این آسیبها بهصورت زنجیروار گریبانگیر دیگر افراد جامعه نیز می شود.
وی افزود: خانواده های زندانی در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند چرا که از طرفی خانواده تحت فشار است و از سوی دیگر قانون باید اعمال شود.
مدیرکل زندان های همدان گفت: بخشی از عوارض زندانی شدن فرد متوجه همسر و بخشی دیگر متوجه فرزندان است.
پروین مشکلات خانواده زندانیان را بسیار دانست و گفت: حمایت از خانواده زندانیان تحت پوشش انجمن حمایت، ضروری است.
وی در آخر خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تکرار جرم بعد از آزادی زندانی، خانواده و اطرافیان وی باید مورد حمایت قرار گیرند، تا بتوانند معیشت خانواده خود را تامین کنند.
46