دکتر سیدمحمد طباطبایی در نشست خبری جشنواره هنری ادبی سرزمین جوان من که از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد،گفت: در سال ۹۵ نرخ رشد جمعیت کشور ۱.۲ بود، اما در سال ۱۴۰۰ با کاهش ۵۰ درصدی به ۰.۶ رسیده است که این اتفاق تقریبا دردنیا بی‌سابقه است.

وی افزود: نرخ باروری کلی یعنی تعداد فرزندان زنده‌ای که یک زن در سنین باروری به دنیا می‌آورد از سال ۹۵ که ۲.۱ بوده در سال۱۳۹۹ به ۱.۵ رسیده است. این عدد کاهش یافته از سطح جانشینی کمتر است که به معنای این است که دچار رشد منفی جمعیتخواهیم شد. در واقع در حالی که در سال ۱۳۹۴ جزو کشورهای جوان بودیم اما تا سال ۱۴۲۹ ایران جزو کشورهای سالخورده خواهدشد.

او با اشاره به اینکه در سال ۱۴۲۹ از هر سه ایرانی یک نفر سالمند خواهد شد، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود رشد جمعیت کشور در سال۱۴۰۵ به ۰.۲ برسد و اگر با همین روند پیش برویم در سال ۱۴۱۰ به ۰.۱ و در سال ۱۴۱۵ به ۰.۰۴ خواهیم رسید و در نهایت در سال۱۴۲۰ نیز رشد جمعیت ایران منفی خواهد شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران،‌ اظهار کرد: باید باور کنیم اگر در شش سال پیش رو اقدامات مناسب انجام ندهیم و کشوررا با این واقعیت روبرو نکنیم، با چالش جدی جمعیت روبرو خواهیم شد. ۶۰ درصد قانون جوانی جمعیت در حوزه اجرای وزارت بهداشتاست و با توجه به اینکه موضوع جمعیت امری چند بُعدی است، لازم بود که روی آموزش و فرهنگسازی آن کار شود؛ به همین دلیل قرارگاهجوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران به این نتیجه رسید که روی این موضوع جشنواره فرهنگی هنری سرزمین جوان من را برگزارکند.

وی افزود: وزارت علوم، شهرداری تهران، صدا و سیما، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رادیو سلامت، وزارت فرهنگ وارشاد، وزارت ورزش و جوانان و… از حامیان این جشنواره هستند. مزیت برگزاری این جشنواره برای این است که مردمی‌سازی وارتقای سطح سواد سلامت جامعه در حوزه جوانی جمعیت از طریق معرفی و تقدیر از آثار برتر انجام شود. همچنین تسهیل دسترسی بهبانک‌ رسانه‌های حمایت کننده از خانواده و جوانی جمعیت ایجاد شود.

او درباره محورهای جشنواره،‌ اظهار کرد: بخش‌های جشنواره عمدتا در دو بخش عموم جامعه و گروه دانش‌آموزی است. در این قسمتعموم مردم می‌توانند آثار خود را ارسال کنند. محورهای بخش عموم جامعه شامل خانواده کامل، حس شیرین مادری، فرزند تنهای من(آسیب‌های تک فرزندی)، نمیه گمشده من (اشاره به ازدواج دانشجویی و طلبگی)، زخم ماندگار (اشاره به سزارین و عوارض آن) و منزنده هستم (اشاره به حفظ حیات جنین) است. در بخش دانش آموزی نیز محورهای خانواده کامل، مشکلات من تک فرزند پیش‌بینی شدهاست.

وی درباره نحوه ارسال آثار به جشنواره، تصریح کرد: تارنمای جشنواره راه‌اندازی شده است و افراد می‌توانند آثار را بهIRjavan.iums.ac.ir ارسال کنند. مهلت ارسال آثار از امروز به تاریخ ۱۳ اسفند ماه آغاز شده و تا ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ ادامه دارد.

در ادامه این برنامه دکتر عبدالرضا پازوکی _ رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: جوانی جمعیت یکی از موضوعات مهمی است کهباید به آن توجه شود؛ چرا که مقام معظم رهبری زنگ خطر کاهش جمعیت را برای همه مردم و مسئولین به صدا درآوردند. دانشگاه علومپزشکی ایران نیز در این راستا می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد و در این ایام فعالیت‌هایی در قرارگاه جوانی جمعیت داشته است.

وی افزود: از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به راه‌اندازی جشنواره ملی هنری ادبی سرزمین جوان من اشاره کرد که همزمان با هفته ملیجمعیت برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

۲۷۱ ۳۵

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 1

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها