«علی ربیعی» سخنگوی دولت عصر شنبه در حاشیه بازدید از سرای حافظ مرکز اشتغال و کارآفرینی بهبود یافتگان از اعتیاد و کارتن خوابی گفت: برنامه ای که امروز داشتیم معطوف به سیاستگذاری در رابطه با اشتغال حمایتی و هم حمایت از گروههای اجتماعی خاص که به چرخه زندگی برگردند است.
وی با بیان این که دولت برای این کار دو سیاست را در حوزه اقتصاد و تولید اشتغال دنبال کرده است، افزود: توسعه زیرساختها معمولا در بودجه عمرانی و سرمایه گذاریهای مختلفی که در کشور صورت می گیرد دنبال میشود اما برای اشتغالهای خرد و هم برای معیشت بعضی گروههای خاص که در چرخه بزرگ اشتغال صنعتی نمیتوانند قرار بگیرند سیاست اشتغال حمایتی را در این زمینه آغاز کردیم که هم به رشد ملی کمک کند و هم هدر دادن پول نباشد و پول پاشی نباشد.
ربیعی یادآور شد: براساس این سیاست اشتغال حمایتی چند شاخه دارد که بخشی از آن گروههای آسیبپذیر شناسایی شدند که امروز یکی از آن استراتژیهایی که اجرا شد در سرای حافظ شاهد آن هستیم.
سخنگوی دولت گفت: برنامه ریزی آموزشی برای این افراد در نظر گرفته و اجرا شد و امسال سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول قرض الحسنه برای گروههایی در قالب مددجویان و گروههایی که در معرض آسیب بودند و نجات پیدا کردند در نظر گرفته شد که این فقط وام نیست قسمتی از آن در قالب آموزش حین کار هزینه شده است.
وی یادآور شد: به جای این که حقوق ماهیانه مستقیم به آنها داده شود در یک دوره زمانی آموزش دیده و صاحب شغل می شوند و از نظر منزلت اجتماعی و اقتصادی هم جامعه و هم افراد سود خواهند برد.
ربیعی با اشاره به شیوع کرونا گفت: تا امروز افرادی در حوزههای ورزش، حمل و نقل و خدمات تا سقف ۱۵ هزار میلیارد تومان به بانک معرفی شدند که ۹ هزار میلیارد تومان دریافت کردند و بقیه هم در نوبت دریافت هستند همچنین علاوه بر ۱۵ میلیارد تومان، پنچ هزار میلیارد تومان دیگر هم امکان پرداخت کمک وجود دارد.
سخنگوی دولت در ادامه افزود: برای این که مهاجرت معکوس صورت بگیرد حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان وام اشتغال ارزان قیمت با ۴ و ۶ و ۱۰ درصد کارمزد برای روستایان در نظر گرفته شد. خوشحالم که بگویم امروز سهم روستاییان از میزان وام اشتغال از ۳ درصد به ۲۹ درصد رسیده است و طبق گزارشهای داده شده امروز شاهد مهاجرت معکوس هستیم.
وی از برگشت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از وام های پرداختی اشتغال روستایی خبر داد و گفت: این منابع باز به چرخه اشتغال روستاییان بر می گردد.
ربیعی افزود: از دیگر کارها در بحث توانمند سازی تمرکز اشتغال خانگی و اشتغال توان یابان بود که آموزش های خاص برای توانمند سازی در حال انجام است.
وی با بیان این که دولت برنامه اشتغال حمایتی را در سالهای گذشته دنبال کرده است که آثار خود را تاکنون داشته است گفت: به عنوان مثال امسال هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برای توسعه گیاهان دارویی در مناطق محروم در نظر گرفتیم و در این زمینه با گروههای هدف مختلفی این کار جلو رفته است.
سخنگوی دولت افزود: در آینده نه چندان دور شاهد نوعی از اشتغالهایی خواهیم بود که به نوعی وام دهی و پول پاشی محسوب نمیشود بلکه اشتغال زایی براساس توانمند کردن و نوعی کارآفرینی اجتماعی است.
ربیعی با بیان این که برای این که این نوع کارها صورت بگیرد به یک دسته از سازمان های مردم نهاد کار را واگذار کردیم گفت: یکی از استراتژیهای دولت واگذاری کار به سازمانهای مردم نهاد بود که براین اساس امروز ۹ هزار سازمان مردم نهاد فقط در حوزه بهزیستی فعالیت می کنند که از این تعداد پنچ هزار و ۵۰۰ سازمان مردم نهاد در دولت یازدهم و دوازدهم مجوز گرفتند.
وی با تاکید بر این که امروز بروکراسیها بشدت پایین آمده است و براحتی مجوزها صادر میشود گفت: سازمان های مردم نهاد و تقویت آنها سیاستی بود که این دولت دنبال کرد تا به واسطه گروههای میانجی، گروههای هدف بتوانند بیشتر تحت حمایت قرار بگیرند.
سرای حافظ مرکز اشتغال و کارآفرینی بهبود یافتگان از اعتیاد و کارتن خوابی در سال ۱۳۹۹ در منطقه ۱۴ تهران افتتاح شد. این مرکز ظرفیت اشتغال ۲۰۰ نفر را دارد و شامل کارگاه هایی برای تولید اقلامی چون کیف مدارس ماسک جراحی و … است.
۲۷۲۱۹