به گزارش خبرآنلاین، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، ظهر امروز در همایش نکوداشت روز دهیاری‌ها که به میزبانی وزارت کشور برگزار شد، گفت: از نظر امنیتی باید به روستاها توجه کنیم و به آن‌ها توجه داشته باشیم، چرا که روستاییان با استقرار و فعالیت شان به نوعی پدافند غیرعامل به شمار می‌روند.

اهم اظهارات وی را به نقل از باشگاه خبرنگاران و تسنیم و میزان را بخوانید؛ 

* در شوراهای روستاها و دهیاری‌ها حدود ۲۱۰هزار نفر مدیر  داریم و این از نعمت ها و برکات انقلاب است.

*حق روستاییان است که بمانند سایر مردم برخوردار باشند و نباید بر روستایی‌ها منت گذاشت بلکه باید از آنها بخاطر عقب افتادگی‌ها پوزش طلبید. حجم زیادی از تولید ناخالص داخلی ما به روستاها برمی‌گردد. اگر روستاییان در آن مناطق زندگی نکنند ظرفیت‌ها بلا استفاده می‌ماند و باید از لحاظ اقتصادی هم به روستا توجه داشت.

* در بررسی مشکلات شهری از مهمترین مشکلات شهرها با موضوع حاشیه‌نشینی مواجه می‌شویم و اعداد و ارقام بالایی در این زمینه وجود دارد. علت ایجاد حاشیه نشینی عدم توجه به روستاهاست و دلایل دیگر نیز در این زمینه وجود دارد.

* اگر عملکرد نظام برنامه ریزی و بودجه‌ای و اداری و توزیع امکانات عادلانه نبوده و نیست و اینکه نتوانسته است توازن و تعادل ایجاد کند، به این معنا نیست که بر اساس همان شرایط نامتعادل، ارزش گذاری کنیم و بر اساس آن، فرهنگ‌سازی شده و ادبیات تولید کنیم.

* باید برای این همه عقب افتادگی، عدم توازن و تعادل از روستائیان پوزش بطلبیم و برای اقدامات و امکاناتی هم که به آن‌ها داده می‌شود، هیچ منتی نیست. 

*{ با اشاره به تاثیر گذاری روستاها وزندگی روستایی بر وضعیت اقتصادی}: بخش بسیار زیادی از تولید ناخالص داخلی مان به فعالیت‌های کشاورزی و خدماتی و سایر فعالیت‌های روستایی بر می‌گردد. ظرفیت‌های بسیار فراوانی از منظر طبیعی در روستاهایمان قرار دارد که اگر روستاییان در روستاها زندگی نکنند بلااستفاده می‌ماند و این ظرفیت نمی‌تواند در ظرف تولید ناخالص داخلی قرار بگیرد.

*{ با توجه به اهمیت حضور روستاییان در روستاها از نظر مسائل امنیتی}: روستاهای ما در اقصی نقاط کشور هستند که با سکونت گاه‌ها و بافعالیت شان برای ما پدافند غیرعامل هستند. به طور مثال نقاطی که در مرزهای شرقی کشور جمعیت روستایی ندارد چقدر باید لشگر و تسهیلات و منابع باید به آنجا ببریم تا از مرزها دفاع کنیم. 

* عقل سلیم می‌گوید بجای اینکه این هزینه‌ها را در حوزه‌های پدافند مستقیم کنیم و بهتر است بحث توسعه روستایی و استقرار جمعیت در این مناطق تقویت کنیم و براساس آن خودبخود امنیت و دفاع شکل می‌گیرد. 
 

*هر کشوری مجموعه ای از نظام های سیاسی، امنیتی، اداری و آموزشی است، نظام بودجه‌ریزی ما از قبل از انقلاب بوده و بعد از انقلاب بهبود یافته ولی هنوز نتوانسته در اشتغال و درآمد تعادل ایجاد کند. شهر تهران با میزان بالای انباشت ثروت، به همین اندازه انباشت آسیب های اجتماعی هم دارد؛ پس نظام برنامه‌ریزی کلان نمی‌تواند راه‌گشا باشد.

*نظام اداری ما متمرکز است و حاضر نیست اختیاری را واگذار کند و غلط است و هیچ کشوری نیست که با این نظام اداره شود. این نظام از هفتاد سال پیش بوده و بعد از انقلاب بهبود یافته ولی هنوز با نقطه مدنظر فاصله داریم. نظام پولی بانکی ما نیز دنبال ایجاد تعادل نبوده و دنبال سودآوری است.

* نظام مالیاتی ما علیرغم اینکه در مقدمه و بطن آن آمده که رابطه مالیات با توسعه و تعادل وجود داشته باشد ولی عملا این نظام مبتنی بر تعادل نیست.

* باید با نگاه جهادی و انقلابی در شرایط تحریم که از سال اخیر مقام معظم رهبری دستور دادند که نظام بودجه ریزی اصلاح شود، پیش رفت. برای حل و عبور از وضع موجود در این زمینه نمی‌توان فقط از منابع دولت و ظرفیت دولت و به صورت متمرکز استفاده کرد و بلکه باید مبتنی بر ظرفیت‌های موجود مناطق روستایی و منطقه‌ای از منابع  استفاده کنیم.

* کار آفرینان باید به میدان بیایند؛ تجربه من این است که ظرفیت ها در روستاها بالاست و قابل گسترش است. در بسیاری از مناطق مهاجرت معکوس داریم و باید برای بازگشت مردم به روستاهای خود برنامه ریزی کرد و آماده بود. وزارت کشور و سازمان های مربوطه باید در این زمینه وارد شوند و از ظرفیت های دولت و مجلس استفاده شود و در کشور کمبود قانون نداریم.

۲۷۲۱۵ 64

hotnews • دسته‌بندی نشده • 5 سال پیش • dahio.com • 90



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها