ترجمه اختصاصی نوریاتو: علاقه انسان به شهرت موضوع خیلی جالبی است که به نظر من تا حدود زیادی به احساس خودارزشی ما مرتبط است و “کسی بودن” را در مقابل “هیچکسی نبودن” قرار میدهد. البته اینکه کسی بخواهد مورد پسند دیگران قرار بگیرد، ستایش شود و مورد احترام قرار بگیرد، موضوع جدیدی نیست و از یک نگاه تکاملی میتوان گفت که در تمام طول تاریخ ، فرهنگ سلبریتی پروری یکی از موضوعات بزرگ بشر بوده است. افرادی که مورد پسند قرار نمیگیرند، معمولا از خانواده و دوستانشان رانده میشوند و حتی ممکن است زندگی این افراد هم تحت تاثیر قرار بگیرد. بنابراین میتوان گفت که ما به صورت ذاتی، به پسندیده شدن نیاز داریم.
با توجه به اینکه فرهنگ سلبریتی و سلبریتی پروری خیلی در جامعه مشهود است، ممکن است برای خیلی از افراد سوال باشد که تا چه اندازه این موضوع اهمیت دارد و آیا میتواند باعث نگرانی ما شود؟ از طرفی علاقه انسان به شهرت، با توجه به در دسترس بودن شبکههای اجتماعی، روز به روز در حال گسترش است. برای برخی از افراد این شبکهها یک مسیر مناسب برای رشد و دستیابی به موقعیتهای بهتر است ولی برای تعداد زیادی، فقط باعث انتقال احساس شکست و ناامیدی خواهد بود.
مطالعه بیشتر: تاریخچه کشف و استفاده از رنگ نارنجی
با این وجود، سلبریتیهایی که رفتارهای اخلاقی را گسترش میدهند و به صورت مسئولانه تصمیمهای شخصی خودشان را میگیرند، میتوانند تاثیرات مثبتی روی نوجوانها و بهبود جایگاه فرهنگ سلبریتی در جامعه داشته باشند. برخی از این سلبریتیها به دنبال عدالت اجتماعی هستند و در هنگام وقوع رخدادهای ناراحت کننده، به تزریق آرامش به جامعه کمک میکنند. تا زمانی که نوجوانها به صورت ناسالم به فرهنگ سلبریتی وابسته نشوند و نخواهند مانند سلبریتیها زندگی کنند، علاقه به ستارههای دنیای مجازی و یا ورزشکارهای مشهور میتواند برای آنها مفید واقع شود.
مطالعه بیشتر: زندگی کاری آنی لیبوتیز در یک نگاه
مدلهای کلیدی
سلبریتیها میتوانند با نشان دادن نمونههای خوب از زندگی و عمل، روی نوجوانها تاثیرات خیلی خوبی داشته باشند. برای مثال برخی از این سلبریتیها، در کارهای انسان دوستانه مانند مبارزه با نابرابری اجتماعی، جمع آوری کمک برای افراد بیمار یا آسیب دیده، آرام کردن جامعه هنگام رخدادهای ناگوار و یا اجرای رویدادهای بشردوستانه دخیل هستند. سلبریتیهایی که در زندگی شخصی و اجتماعی خودشان کارهای خوبی مانند تابعیت از قوانین یا احترام به روابطشان را مدنظر قرار میدهند، مدلهای کلیدی خوبی برای نوجوانها هستند.
اعتماد به نفس
برخی از سلبریتیهای شبکههای اجتماعی، داشتن یک تصویر مثبت از خود را تبلیغ میکنند و به بهبود مشکلات اعتماد به نفس نوجوانان کمک میکنند. برای مثال جان گروهول، روانشناس و موسس وبسایت PsychCentral میگوید که اکثر دخترهای نوجوان سلبریتیهایی را دنبال میکنند که دوست دارند مانند آن باشند. تا زمانی که نوجوانها شیفته سلبریتیها نشوند، احترام گذاشتن و دنبال کردن این سلبریتیها میتواند به بهبود و افزایش اعتماد به نفس آنها کمک کند. برای مثال یک نوجوان با دنبال کردن یک سلبریتی خاص میتواند عادات بهداشتی خودش را بهبود ببخشد، از زیادهروی در خوردن غذاهای مضر خودداری کند و یا مدل موی زیباتری را انتخاب کند تا بیشتر به سلبریتی مورد علاقه خودش شبیه باشد.
مطالعه بیشتر: تمام سینماتوگراف های برنده اسکار در یک ویدئو
سرگرمی
سلبریتیهای اینستاگرامی، ستارههای سینما، شخصیتهای ورزشی، فرهنگ پاپ، برنامههای تلویزیونی و فیلمها همگی بخشی از صنعت سرگرمی هستند. دنبال کردن یک سلبریتی و دنبال کردن این صنعت یک اسباب سرگرمی جالب برای نوجوانها باشد. به نظر جنیفر گیبسون، نوجوانهایی که سلبریتیها را برای سرگرمی دنبال میکنند، عموما شخصیتهای برونگرا دارند. نوجوانهای برونگرا اغلب علاقه سالمی به سلبریتیها دارند. برای مثال، تصاویر سلبریتیها را از مجلههای مختلف جدا میکنند، درمورد آنها تحقیق میکنند و یا بیوگرافی این افراد را مطالعه میکنند. تا هنگامی که یک نوجوان علایق دیگری هم داشته باشد، علاقه به دنبال کردن سلبریتیها رفتار نرمالی است.
مطالعه بیشتر: مجسمه های درختی سون هیوک کیم
هوش
فرهنگ سلبریتی هنگامی که روی آگاهی فرهنگی و تحصیلات تمرکز میکنند، تاثیر مثبتی روی زندگی نوجوانها میگذارند. سلبریتیهایی که تحصیلات دانشگاهی دارند، به سیاست علاقهمند هستند، کتاب مینویسند، برای ادبیات ارزش قائل هستند، مهارت فکری و عقلانی خودشان را نشان میدهند. این بخش از فرهنگ سلبریتی به نوجوانها نشان میدهد که آنها فقط چیزی نیستند که از بیرون میبینند بلکه فراتر از آن هستند. ورزشکارهای مشهوری که سخنرانیهای فصیحی انجام میدهند و مدرک دانشگاهی دارند، به نوجوانها ثابت میکنند که درس خواندن خیلی مهم است. ستارههای تلویزیونی که در مراسمات فارغالتحصیلی سخنرانی میکنند و یا مصاحبههای زندهی موثری را اجرا میکنند، به نوجوانها نشان میدهند که برای موفق شدن در دنیای واقعی، به چیزی فراتر از ظاهر خوب نیاز است.
نوشته قسمت اول – نقش سلبریتی ها در بهبود زندگی نوجوانها اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.
