به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ هنگام خواب، فرایندهایی در مغز فعال میشوند که به وسیله آنها مدارهای مغزی مجددا سازماندهی و تنظیم میشوند. بنابراین از آنجاییکه مغز کودکان به سرعت در حال رشد و سازماندهی مجدد است، آنها به خواب کافی نیاز دارند.
محققان دانشگاه وارویک بریتانیا، روی ۱۱ هزار کودک ۹ تا ۱۱ ساله که اطلاعات آنها در مرکز دادههای رشد شناختی مغز نوجوانان ثبت شده بود، تحقیق کردند.
آنها با بررسی ارتباط مدت زمان خواب و ساختار مغزی کودکان دریافتند، کودکانی که از خواب کافی برخوردار نیستند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب، رفتارهای هوسی قرار دارند و در ضمن از نظر شناختی و سلامت ذهن بسیار ضعیف و دچار مشکل هستند.
خواب کم و ناکافی کودکان باعث کم شدن حجم آن بخش از مغز که دربرگیرنده ﻗﺸﺮ ﺍﻭﺭﺑﻴﺘﻮﻓﺮﻭﻧﺘـﺎﻝ ، قشر پیشپیشانی، لوب گیجگاهی، پرکونئوس و شکنجهای سطح مغز است میشود و سلامت ذهن کودکان را به خطر میاندازد.
این محققان توصیه میکنند، کودکان ۶ تا ۱۲ ساله، باید ۹ تا ۱۲ ساعت در شبانه روز بخوابند. البته از مقدار خواب کودکان، به دلیل حضور در مدرسه یا استفاده بیش از حد از صفحات نمایش، شرکت در ورزشهای مختلف و فعالیتهای اجتماعی، روزبه روز کم میشود و همین موضوع اثر بدی روی سلامت ذهنیشان میگذارد.
محققان دانشگاه وارویک میگویند، نمره درسی کودکانی که کمتر از ۷ ساعت میخوابند، ۷,۸ درصد از کودکانی که ۹ تا ۱۱ ساعت در شبانه روز میخوابند، پایینتر است. این موضوع نشان میدهد که سلامت ذهن کودکان و همچنین عملکرد شناختی آنها بهشدت به خواب کافی مرتبط است.
سلامت ذهن و عملکرد مغز کودکان با خواب کافی تامین میشود.
منبع: مدیکال اکسپرس
مترجم/ نادیا زوکالوند