سید ابراهیم رئیسی در حاشیه بازدید از نمایشگاه مجموعه شرکتهای دانش بنیان «پیشران» با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به عنوان سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین معرفی کردهاند به ظرفیتهای علمی کشور اشاره کرد و گفت: در ایران اقدامات فناورانه، نوآورانه و خلاقانه زیادی وجود دارد.
وی مدیریت آب و خاک را در بخش کشاورزی مهم و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: مشکلات کشاورزی با سخنرانی و بخشنامه حل نمیشود بلکه باید ساز و کار ایجاد کشاورزی فناورانه مهیا شود.
وی با تاکید بر بومیسازی دانش آبرسانی زیرسطحی در کشور اظهار داشت: ضروری است این دانش قابل عرضه برای همه کشاورزان کشور باشد و دولت نیز در این زمینه خود را موظف به حمایت از اقدامات فناوریپایه و علمپایه میداند.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از بازدید از این نمایشگاه و تقدیر از تلاش متخصصین و صاحب نظران در حوزه های دانش بنیان تصریح کرد: این اقدامات میتواند برای کشور در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی و صنایع گرهگشا باشد و محصولات و توانایی های آنها در دستگاههای کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.
رئیسی با طرح این پرسش که آیا این میزان استفاده از آب در کشاورزی ضرورت دارد و آیا میتوانیم محصول کشاورزی ارایه دهیم که نیاز به استفاده از آب و هزینه کمتری داشته باشد، گفت: اقداماتی که توسط محققان این مجموعه انجام شده است هزینه را کاهش، بهرهوری را افزایش و ارزش افزوده زیادی ایجاد میکند و جلوی خامفروشی را میگیرد و ما مصمم به حمایت و استفاده از آنها هستیم.
رئیس جمهور با تاکید بر حمایت دولت از فعالیت های دانشبنیان، اظهار داشت: نباید شرایط به گونه ای باشد که محقق و تولیدکننده ای بگوید برای محصول دانش بنیان خود که امکان تجاری سازی آن هم وجود دارد، بازاری ندارم اما در عین حال دستگاههای مختلف همان محصول را از خارج از کشور وارد کنند. هرگز دستگاهی نباید این کار را انجام دهد.
وی افزود: چرا باید محصولی که در داخل با استانداردهای لازم تولید شده، از خارج از کشور وارد شود، این جفا به تولید و تولیدکننده است لذا با قدرت جلوی این نوع اقدامات را میگیریم.
بیشتر بخوانید :
رئیسی تاکید کرد: همه دستگاههای اجرایی کشور با قدرت و توان و با کنار گذاشتن بروکراسی اداری که عمدتا مانع است، کار را به نحوی دنبال کنند که هم متخصصین تشویق شوند و هم بتوانیم بهرهوری را در کشور افزایش دهیم.
رئیس جمهور در حاشیه بازدید از بخشهای مختلف این نمایشگاه که بیش از ۳ ساعت به طول انجامید، در گفتگو با متخصصان، کارشناسان و مدیران مجموعه شرکتهای دانش بنیان «پیشران» در جریان جزئیات فعالیتها و تولیدات این نهاد نوآوری، فناوری و علم آفرینی کشور قرار گرفت.
بیش از ۵۰۰ نفر از نخبگان، متخصصین و اساتید دانشگاههای کشور در رشتههای مختلف فنی و تجربی و در قالب بیش از ۵۰ شرکت در مجموعه «پیشران» مشغول فعالیت هستند.
از مهمترین دستاوردهای آنها میتوان به بومیسازی فناوری های کشاورزی هوشمند و پیشتاز، سیستم سیلاژ علوفه و یونجه تَر، فناوری های حوزه پزشکی فرد محور از جمله کیت های تخصصی تعیین مسیر درمان سرطان بر اساس شبکه ژنی اختصاصی هر بیمار، آنتی بادی منوکلونال درمان سرطان، واکسن mRNA، غشاهای تصفیه آب و فاضلاب و فناوری های نوین تولید مثل دام سبک و سنگین(IVF و IVM) اشاره کرد.
۲۱۲۲۰