ترجمه اختصاصی فئودور تلکوف در سال ۱۹۸۶ در تگیل روسیه متولد شد. این عکاس روسی از سال ۲۰۰۸ عضو انجمن عکاسان روسیه است. تلکوف تاکنون جوایز ملی و بین المللی زیادی را از آن خود کرده است. همچنین آثار او در نشریات معتبری از جمله گاردین، نشنال جئوگرافیک و نیویورک تایمز منتشر شده است.
به گزارش مجله نوریاتو، تلکوف در استیتمنت یکی از مجموعه عکس های خود با عنوان «مسیر شمال» می گوید:
در عصر جهانی شدن، مشکل همزیستی فرهنگ ها و تمدن ها بیش از پیش به عنوان امری حیاتی مطرح می شود. همزمان با پیشرفت کشورها، اقتصاد و صنعت رشد یافته شان به درون سرزمین هایی نفود می کند که مردمانی با هزاران فرهنگ مختلف در آن زندگی می کنند.
در جمهوری های فدراسیون روسیه، این فرآیندها به ویژه در مناطق شمال و شمال شرقی مشهود است. در مناطقی که گسترش قلمرو جهانی سازی تا امروز هم ادامه یافته است. ناگزیر، این فرآیند در زندگی مردم بومی منطقه نفوذ یافته، الگوهای زندگی سنتی تغییر پیدا کرده و به نوبه خود تدریجا باعث از بین رفتن فرهنگ بومی مردم منطقه شده است.
بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۰ در روسیه، ۴۴٫۶۴۰ هزار نفر از ننت ها، ۳۸٫۳۹۶ هزار نفر از اونکیزها، ۳۰٫۹۴۳ هزار نفر از خانتی ها، ۱۲٫۲۶۹ هزار نفر از مانسی ها و ۳٫۶۴۹ هزار نفر از سلکاپس ها در فدراسیون روسیه زندگی می کنند.
امروزه برخی از مردم بومی شمالی به شیوه زندگی سنتی خود برگشته اند. آنها دوباره به پرورش گوزن های شمالی روی آورده اند. اما برخی دیگر از آنها هم به یکجانشینی در روستاها و شهرها تمایل پیدا کرده اند. بنابراین می توانیم بگوییم که الگوی جدیدی از زندگی در این مناطق شکل گرفته است. باوجود اینکه زندگی سنتی مردم بومی این منطقه برای روزنامه نگاران و مستند سازان به خوبی شناخته شده است اما کسی از شیوه جدید زندگی افرادی که دیگر تمایلی به زندگی سنتی ندارند، آگاهی ندارد.
فرآیند گذر از الگوهای زندگی سنتی به الگوهای جدید، فرآیندی بسیار متنوع و در حال تغییری می تواند باشد. بنابراین مهم است که این مراحل خاص گذر زندگی سنتی مردم به زندگی شهری، به ثبت برسد. این امر از جهت ثبت لحظه ای که در آن عادت های سنتی و مدرن جامعه با یکدیگر همسو می شوند، اتفاق مهمی خواهد بود.
مترجم: سعیده فراهانی
نوشته مسیر شمال