برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه یکم اسفندماه با موضوع تامین و تنظیم بازار شب عید برگزار شد.
در ابتدای این برنامه عباس قبادی معاون بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به بازار شب عید گفت: در ستاد تنظیم بازار کشور برای ایام پایان سال که مردم بیشترین خرید را دارند برنامههای مناسبی طراحی شده است.
قبادی با بیان اینکه این برنامه ها با هماهنگی سازمان ها و نهادهای مختلفی طراحی شده است، گفت: عرضه انواع مختلف محصولات، از کیف و کفش تا سیب و پرتقال، شیرینی و شکلات، برنامه ریزی شده و تمام اقدامات از ذخیره سازی تا تامین قیمت نهایی به خوبی دیده شده است.
سید حسن حسینی شاهرودی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم با اشاره به شرایط بازار شب عید گفت: نوسانات بازار در ماههای گذشته موجب شد تا کمیسیون اقتصادی برای نظارت بر بازار اقدام کند. به همین دلیل در بحث تامین کالا و تعیین قیمتها تمامی دستگاهها را رصد کردیم.
جلسات چالشی دولت با اصناف
شاهرودی با اشاره به اینکه با اصناف و اتحادیهها جلسات بسیار چالشی داشتیم، افزود: در مورد نوع ارز داده شده به کالاها و چگونگی تخصیص این ارزها مطالعات زیادی صورت گرفت. همچنین نقاط ضعف و قوتی که در راه اجرای این طرحها وجود داشت، ارزیابی شد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه اشتباهات موجود در بودجه سال قبل، در بودجه امسال هم وجود دارد گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس از همان ابتدا با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاها مخالف بوده و برای اینکه کالاها دو نرخی نباشتد، به دنبال ارز شناور بود.
نماینده شاهرود و میامی افزود: ما اعلام کردیم که اگر قرار است حمایتی هم از اقشار مختلف بشود، سامانههایی داریم که با آنها بتوانیم این حمایتها را مدیریت کنیم و مردم مدیریت خرید خود را داشته باشند. با گذشت ۴۰ سال پس از انقلاب حضور در صفهای طولانی برای خرید گوشت یخ زده که تا مدتی قبل در فروشگاهها به وفور پیدا میشد در شان مردم نیست و عزت مردم در این شرایط زیر سوال میرود.
مشکل تامین گوشت نداریم
حسینی با بیان اینکه در سال گذشته مشکل تامین گوشت را نداشتیم گفت: در سال قبل ۹۰۰ هزار تن تولید گوشت داشتیم که این عدد امسال به ۳۵۰ هزار تن گوشت تولیدی و ۱۰۰ هزار تومن گوشت وارداتی رسیده است. در حقیقت ما سوءمدیریت داشتیم شاید هر دستگاهی مدیریت خوبی داشته است، اما این مدیریتها متصل به یکدیگر نبودند و چرخه تامین کالا نتوانست به خوبی عمل کند.
قبادی در خصوص نمایشگاههای بهاره گفت: فروشهای فوق العاده به مناسبت ایام عید در عرضه پوشاک داریم. بالغ بر دو هزار فروشگاه عرضه مستقیم پوشاک را با تخفیفات ویژه از ۱۵ اسفندماه در سراسر کشور آغاز میکنند. در بحث نظارت نیز شاید دولت مانند بخش خصوصی عمل نکند به همین دلیل، دولت نظارت را از صفر تا صد به اصناف سپرده است.