به گزارش “ورزش سه”، پرونده انتخابی جام جهانی هم برای بسکتبال ایران بعد از حدود ۱۵ ماه به بسته شد تا حالا با خیالی راحت فقط حضور در میان برترین های جهان فکر کنیم.
مسیر صعود؛ از شکست به عراق تا برد استرالیا
برای نخستین بار فیبا تصمیم گرفت مسابقات انتخابی جام جهانی را به صورت غیرمتمرکز برگزار کند و به همین دلیل مسیری که ایران برای صعود طی کرد، حدود ۱۵ ماه به طول انجامید. در ۲ بازی ابتدایی مهران حاتمی سرمربیگری تیم ملی را برعهده داشت. در همان گام نخست ایران با شکست برابر عراق خارج از خانه غافلگیر کرد؛ اگرچه چند روز بعد قطر را به راحتی در تهران شکست داد. این مسیر با حضور مهران شاهین طبع به عنوان سرمربی ادامه پیدا کرد و در اولین گام او توانست پیروزی خوبی مقابل قزاقستان دشت کند. ایران به راحتی در خانه انتقام باخت خود از عراق را هم گرفت. بازی برگشت با قطر برای ایران نفسگیر شد و در دقایق پایانی برد نزدیک با فاصله ۲ امتیاز برای شاگردان شاهین طبع ثبت شد. در همین پنجره ایران در تهران توانست بار دیگر قزاق ها را از پیش رو بردارد. با شکست فیلیپین در تهران این روند موفقیت آمیز ادامه پیدا کرد، اما باخت به ژاپن در خانه حریف شوک بدی را به ایران وارد کرد. شکست قابل پیشبینی برابر استرالیا با اختلاف زیاد موجی از ناامیدی ایجاد کرد، اما با شکست دادن فیلیپین در مانیل ایران خودش را به جام جهانی نزدیک کرد. همه منتظر شکست دادن ژاپن در تهران و برپایی جشن صعود بودند که چند روز قبل به سامورایی ها باختیم. در نهایت هم استرالیا را بدون سرمربی و البته ستاره های نامدارش شکست دادیم و جشن صعود گرفتیم.
تغییرات بزرگ؛ از خداحافظی ۲ ملیپوش تا حضور مایک
از ابتدای مسابقات انتخابی تا پایان این مسابقات اتفاقات و حواشی باعث شد تغییرات زیادی در ترکیب تیم ملی ایران به وجود بیاید. در پنجره نخست که خبری از حامد حدادی و صمد نیکخواه نبود و در پنجره پایانی هم اتفاقی مشابه رخ داد، اما در میانه راه این ۲ بازیکن نقش کلیدی در صعود ایران بازی کردند. ارسلان کاظمی که همواره یکی از بازیکنان کلیدی و اصلی ایران بود، از پنجره پنجم به خاطر مسائل انضباطی از ترکیب تیم شاهین طبع کنار رفت. همچنین مایک رستمپور، بازیکن دورگه ایرانی-آمریکایی هم در پنجره ششم به تیم ملی اضافه شد. جالب است بدانید در همین مسیر ۲ بازیکن باتجربه یعنی اوشین ساهاکیان و آرن داوودی از تیم ملی خداحافظی کردند.
۲۵ اسفندماه، روز سرنوشت ایران
برای نخستین بار بزرگترین رویداد بسکتبال جهان با حضور ۳۲ تیم برگزار می شود؛ در حالی که در دوره های قبلی جام جهانی با ۲۴ تیم پیگیری می شد. قرعه کشی این رقابتها ۲۵ اسفندماه در چین برگزار و سرنوشت همه تیم های صعود کننده از جمله ایران هم مشخص می شود. دیروز شاهین طبع اعلام کرد برای اینکه برنامه های تدارکاتی خود را عملیاتی کند، منتظر برگزاری قرعه کشی جام جهانی است تا رقبای ایران را بشناسد.
دورخیز برای سهمیه المپیک در سومین حضور
آسمان خراش های ایرانی تاکنون ۲ بار به جام جهانی بسکتبال صعود کرده اند و این سومین حضور متوالی آنها خواهد بود. تیم ملی بسکتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۰ ترکیه در گروه B با تیمهای آمریکا، اسلوونی، برزیل، کرواسی و تونس همگروه شد و تنها با یک پیروزی مقابل تونس و ۴ باخت در انتها در رده نوزدهم ایستاد.
ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ در گروه A با تیمهای اسپانیا، مصر، صربستان، برزیل و فرانسه همگروه شد. تیم ملی بسکتبال ایران در نخستین دیدارش در در بازی افتتاحیه برابر اسپانیا تیم دوم رنکینگ جهانی قرار گرفت و تن به شکست داد. ایران در ششمین روز از رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۴ و در آخرین دیدارش از مرحله مقدماتی به مصاف تیم ملی فرانسه رفت و تن به شکست داد و در نهایت با ۴ باخت و یک پیروزی در مقابل مصر در رده بیست و یکم قرار گرفت. ایران در مقابل فرانسه و صربستان با نتایجی نزدیک تن به شکست داد و بازیهای قابل قبولی را به نمایش گذاشت.
حالا در سومین حضور ایران یک هدف بزرگ را دنبال می کند؛ کسب سهمیه المپیک. بهترین تیم آسیایی جام جهانی ۲۰۱۹ سهمیه المپیک ۲۰۲۰ را کسب خواهد کرد؛ اتفاقی که آخرین بار در المپیک ۲۰۰۸ برای بسکتبال ایران رخ داد. در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، کار بسکتبالیستها برای گرفتن سهمیه خیلی سخت تر خواهد شد و آنها باید با تیم های اروپایی و آمریکایی برای کسب سهمیه در مسابقات بعدی بجنگند.