گروه سیاسی: یاسر جبرائیلی از کارمندان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیتی ضمن بازنشر سخنرانی ابراهیم رئیسی، نوشته «اقتدار شرط لازم مهار تورم و رشد تولید است. اجرای سیاست‌های برون‌سپاری ۱۰۰ درصدی، تثبیت نرخ ارز روی حداکثر ۱۵هزار تومان برای تمامی معاملات و ایجاد مکانیزم نظارت آهنین مبتنی بر فناوری اطلاعات و استمداد از آحاد مردم، شراط کافی برای موفقیت خواهد بود.»

او در پایان پیامش پیشنهاد شعار «ابراهیم بت‌شکن-بت دلار و بشکن» را مطرح کرده است. کم‌رنگ شدن نقش محسن رضایی در تیم اقتصادی و برجسته بودن نقش محوری محمد مخبر، حالا که انتقاد از عملکرد تیم اقتصادی دولت را هم در سخنرانی رهبری و هم در بین کارشناسان افزایش داده، این طیف از حامیان رئیسی که بعد از انتخابات۱۴۰۰ به پست و مقام در دولت سیزدهم نرسیدند، کوشش کردند با ارائه مشورت‌های ظاهرا علمی و مبتنی بر تئوری‌های شبه اقتصادی، خود را به رئیسی نزدیک کرده و گزینه قابل قبولی برای حضور در دولت معرفی کنند.

جبرائیلی در حلقه داماد ابراهیم رئیسی

اگرچه نزدیک شدن یاسر جبرائیلی به ابراهیم رئیسی بدون کمک دوست نزدیک او یعنی مقداد نیلی که داماد رئیسی است، ممکن نبود اما این دو چهره اثرگذار در دولت رئیسی آنقدر نفوذ دارند که یکی از نمایندگان در کنایه‌ای این دولت را دولت مقدادیسم خوانده است.

نمونه موفق نزدیک شدن به رئیسی، حجت عبدالملکی بود که با شعارهای عجیب و غریب در زمینه اشتغال‌زایی، به رئیسی نزدیک شد اما در پایان تصدی وزارت کار، کار را به‌جایی رساند که کارمندان این وزارتخانه علیه او دست به‌اعتراض و تجمع اعتراضی زدند.

یاسر جبرائیلی از چهره هایی بود که در ابتدا به محمود احمدی‌نژاد نزدیک بود اما به‌مرور به محسن رضایی نزدیک شد. او در مقطعی از خبرگزاری فارس به‌مجمع تشخیص رفته بود.

سنگ بزرگ شعار حامیان رئیسی در سال۱۴۰۲: «ابراهیم بت شکن-بت دلار بشکن»/تلاش «حلقه محسن رضایی» برای قبضه تیم اقتصادی

محسن رضایی سکوی پرتاب یاسر جبرائیلی

محسن رضایی که بعد از انتخابات ۱۴۰۰ و ایفای نقش نامزد پوششی رئیسی به پست معاون اقتصادی رئیسی رسید اگرچه در تیم اقتصادی او، نفوذ محمدمخبر را ندارد اما تلاش او به کادرسازی و بالابردن یاسر جبرائیلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام منجر شده است.

جبرائیلی در سال ۹۸ با حکم محسن رضایی مسئولیت جانشینی دبیرمجمع تشخیص مصلت نظام در مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی را برعهده گرفت و دی‌ماه ۹۸ با حکم دبیر مجمع، به‌ریاست این مرکز منصوب شد.

او در زمان انتخابات ۹۸ هم گرچه نامزد انتخابات نشد، اما یکی از چهره‌هایی بود که در تدوین لیست نهایی اصول‌گرایان، نقش‌آفرینی داشت. در انتخابات ۱۴۰۰ نیز، در یک برنامه تلویزیونی، کنایه تندی به سعید جلیلی زد و گفت «این که مدام بگوییم برنامه داریم که نمی‌شود! من سایت یک آقایی را دیدم ایشان فقط جلسه می‌گذارد!» او همچنین از جمله افرادی بود که از شورای نگهبان خواسته بود صلاحیت اسحاق جهانگیری را برای انتخابات رد کنند!

او بعد از پیروزی ابراهیم رئیسی، در جلسات تعیین کابینه به‌همراه میثم نیلی (برادر داماد رئیسی) شرکت می‌کرد و بسیاری او را گزینه یکی از وزارت‌های مهم اقتصادی می‌دانستند. چه آن‌که جبرائیلی در دوره‌ای که ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی را برعهده داشت، مرکز مطالعات اقتصادی سازمان اقتصادی رضوی را تأسیس کرد. با حضور جبرائیلی و رسایی در خبرگزاری فارس بود که برای راه‌اندازی فارس پلاس از امیرتتلو دعوت به عمل آمد و از او تقدیر شد. کاری که قبلا از سوی رئیس جمهوری صورت گرفته بود.

سنگ بزرگ شعار حامیان رئیسی در سال۱۴۰۲: «ابراهیم بت شکن-بت دلار بشکن»/تلاش «حلقه محسن رضایی» برای قبضه تیم اقتصادی
تقدیر از امیر تتلو در مراسم راه اندازی «فارس پلاس»

جبرائیلی نفر اول سمت راست به همراه حمیدرسایی و سیدنظام الدین موسوی

اختلاف محسن رضایی با تیم اقتصادی دولت

پاییز سال ۱۴۰۰ بود که محسن رضایی در خبری اعلام کرد که «طبق لایحه بودجه قرار بود یارانه‌ها را برای سال آینده دو برابر کنیم، اما آقای رئیس جمهور تاکید کرد که افزایش یارانه‌ها برای سه ماه باقی مانده سال نیز اعمال شود؛ ضمن این‌که هر خانوار ۴ نفره ۸۰۰ هزار تومان کالا و پول دریافت خواهند کرد.» به گفته رضایی «قرار بود این طرح از آذر اجرا شود، اما به علت بروز مشکلی به دی موکول شد و طبق این طرح بن‌کارتی در اختیار خانوارها قرار می‌گیرد که بخشی از یارانه‌ها به‌شکل کالا به مردم ارائه می‌شود.» بلافاصله پس از این سخنان سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد، اظهارات محسن رضایی را تکذیب و اعلام کرد که «در خصوص زمان تغییر یارانه‌ها و افزایش میزان پرداخت یارانه‌ها، هیچ تاریخ دقیقی تعیین نشده است.» میرکاظمی در سازمان برنامه و بودجه هم اظهارات رضایی را تایید نکرد.

چند روز بعد یاسر جبرائیلی در توییتر نوشت «حذف ارز ۴۲۰۰ و افزایش قیمت بنزین را یک توطئه تمام‌عیار علیه آیت‌الله رئیسی می‌دانم. چنانکه فردای فاجعه آبان ۹۸ خبری و سخنی از بچه‌های شیکاگو که اردیبهشت ۹۸ باتفاق IMF شوک‌درمانی را طراحی کردند نبود، این‌بار نیز چنین خواهد شد و انگشت اتهام به سمت رئیس جمهور نشانه خواهد رفت.» مالک شریعتی نماینده مجلس البته جواب تندی به یاسر جبرائیلی داده و نوشته این‌که با حذف دلار جهانگیری مخالفید و دلیل هم دارید، اصلا ایرادی ندارد اما این‌که برای فرو کردن حرفت به‌ذهن مخاطب، با تکرار دروغ گران شدن بنزین، دارید با آبان ۹۸، «این‌همانی» درست می‌کنید، اگر نامردی نباشد، حتما با نظر کارشناسی و عدالت‌خواهی فرسنگ‌ها فاصله دارد. حالا هر جور صلاح می‌دانید!»

به‌نظر می‌رسید اختلاف محسن رضایی و خاندوزی در بالا، به‌صورت اختلاف بین یاسرجبرائیلی و مالک شریعتی در پایین خود را نشان داده بود. اختلافاتی که به‌مرور بیشتر شد و در نهایت، از نفوذ محسن رضایی، در تیم اقتصادی دولت کاسته شد و این مقدمه‌ای برای شروع انتقادات یاسر جبرائیلی از دولت بود.

سنگ بزرگ شعار حامیان رئیسی در سال۱۴۰۲: «ابراهیم بت شکن-بت دلار بشکن»/تلاش «حلقه محسن رضایی» برای قبضه تیم اقتصادی
جبرائیلی در وسط به همراه رائفی پور سمت راست و وحید یامین پور سمت چپ

سودای وزارت و حضور در تیم اقتصادی

در روزهایی که کارشناسان اقتصادی، تغییر تیم اقتصادی دولت را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای تحقق شعار «مهار تورم – رشد تولید» ارزیابی می‌کنند، حلقه افراد نزدیک به محسن رضایی تلاش می‌کنند با ارائه پیشنهاد و توصیه‌های سیاستی در حوزه اقتصاد، به‌تیم اقتصادی رئیسی راه یابند. یاسر جبرائیلی و مقداد نیلی، هر دو از نویسندگی سایت‌های تندروی اصول‌گرا، کنش‌گری سیاسی را آغاز کرده بودند و در دوره‌ای، بیانیه‌های حمایتی در دفاع از محمود احمدی‌نژاد منتشر می‌کردند. جبرائیلی حالا این مزیت را دارد تا از طریق محسن رضایی و مقداد نیلی، دست کم خود را شایسته ایفای پست‌های اقتصادی در دولت معرفی کند.

در دوران شیوع کرونا، جبرائیلی با اعلام این‌که «واکسن خارجی به‌هیچ‌وجه نباید خریداری شود»، خواهان عدم خرید و فسخ قراردادهای خرید واکسن توسط وزارت بهداشت از خارج کشور شد. او پس از خروج دونالد ترامپ از برجام طی مقاله‌ای در پایگاه اینترنتی الجزیره انگلیسی، اقدام ترامپ را یک موهبت برای اقتصاد ایران توصیف کرد.

جبرائیلی استخراج رمز ارز را فعالیتی مخرب‌تر از ربا می‌داند و معتقد است اگر ربا، رسیدن به‌سود بدون ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد است، استخراج رمز ارز از طریق امحاء ارزش افزوده، فرد را به‌سود می‌رساند. او منتقد برجام و پیوستن به اف ای تی اف و مخالف توسعه جغرافیایی مناطق آزاد است.

جبرائیلی ارز حاصل از صادرات را جزو منابع عمومی کشور می‌داند و معتقد است باید تحت نظر حاکمیت صرف تامین منافع عمومی شود. او استدلال کرده است کالایی که در داخل یک کشور تولید می‌شود، صرفاً حاصل دست‌رنج تولیدکننده نهایی آن کالا نیست و دولت می‌تواند برای آن سیاستگذاری کند. جبرائیلی از مخالفان ایده استقلال بانک مرکزی است. او معتقد است نظریه استقلال بانک مرکزی برای حل معضل ناسازگاری زمانی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید:

۲۱۶۲۱۳

hotnewsخبر1 سال پیش • dahio.com • 1

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها