ترجمه اختصاصی نوریاتو: عکاس اندرو اشتودر بیشتر به خاطر تصاویر منظره فوقالعادهای که حین سفر به اطراف دنیا میگرفت معروف بود. اما یک سفر به کشور کوچک هیمالیایی بوتان این موضوع را تغییر داد. او که تحت تاثیر گرمی و سرافرازی مردم بوتان قرار گرفته بود، طی یک سفر دو سه هفتهای در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ تمرکز خودش را به پرتره تغییر داد.
نتیجه این سفرها مجموعه عکس چهرههای بوتان بود که استعداد فوقالعاده او را در به تصویر کشیدن مردم بوتان نشان میداد. بوتان یک کشور محصور در خشکی در همسایگی هندوستان است که همیشه از استعمار مصون بوده است. به همین خاطر غرور و سرافرازی زیادی در فرهنگ بومی این کشور و مردمی که در آن زندگی میکنند وجود دارد. اشتودر اولین بار هنگام سفر دوم خودش متوجه این موضوع شد. او در این سفر شانس این را داشت که با قبیله بروکپا در روستای مارک وقت بگذراند و همین باعث شد او متوجه غروری که در چشمهای مردم بوتان وجود دارد شود. این قبیله نیمه عشایری که به پرورش گاو مشغول هستند در قسمت شرقی کشور بوتان در انزوای کامل زندگی میکنند. در واقع برای اشتودر شش روز طول کشید تا از طریق سفر زمینی به روستای آنها برسد.
مطالعه بیشتر: زنان در غزه
اندرو اشترودر درباره این روستا اینطور نظر میدهد: “قبیله بروکپا تقریبا هیچ ارتباطی با دنیا ندارند و فکر میکردند من (که یک آمریکایی هستم) اهل هندوستان هستم. زیرا هندوستان از نظر آنها دورترین مکانی است که یک انسان میتواند به آن سفر کند. زندگی با قبیله بروکپا و عکاسی از روش زندگی منحصر به فرد آنها خیلی الهامبخش و سورئال است. اکثر مردهای این قبیله جلیقههایی از جنس پوست گاو میپوشند و روی کمربند خودشان هم همیشه یک قمه دارند.”
مطالعه بیشتر: استفاده از فلاش در عکاسی خیابانی
اندرو اشتودر در طول سفر خودش موفق شد از زنان، مردان و کودکان بوتانی بدون اینکه آنها را درگیر کلیشههای عجیب و غریب کند عکس بگیرد. تصاویری که آنها را همانطور که هستند نشان داده است؛ با خندههای روشن، چشمهای پر از جوانی یا صورتهایی با نشانههای پیری، هر سوژه روح خودش را به نمایش میگذارد.















نوشته چهرههای بوتان اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.
