رواج بومگردی و گردشگری روستایی اگر به صورت اصولی در ایران انجام شود می‌تواند به توسعه‌ی اقامتگاه‌های بومگردی و شناخت روستاهای مختلف منجر گردد و در نهایت باعث رونق و شناخت فرهنگ و تاریخ ایران شود. هرکسی دوست دارد برای یکبار هم که شده در میان بافت روستایی قدم بزند و خود را به یک فنجان چای میهمان کند یا از شنیدن گویش‌های گوش‌نواز بومیان لذت ببرد و با هزینه‌ای ناچیز در اقامتگاه‌های مخصوص بوم‌گردان اقامت کند. اگر شما هم از چنین تفریحاتی لذت می‌برید، با لست‌سکند همراه باشید تا بیشتر از وضعیت اقامتگاه‌های بومگردی در سمنان و سایر مناطق ایران برایتان بگوییم.

بافت خاص و معماری جذاب خانه‎‌ها، مغازه‌‎ها و سایر مکان‌های روستاها به همراه زیبایی‌های طبیعی، طبیعت بکر و همچنین وجود آثار تاریخی بسیار کهن و وجود قنات‌های قدیمی و دیدنی و رودهای زیبا و زمین‌های کشاورزی، روستاها را به مقاصدی شگفت‌انگیز برای سفر تبدیل کرده‌اند و وجود اقامتگاه‌های بومگردی بسیار جذاب هم موجب می‌شوند تا گردشگران علاقه‌ی بیشتری به سفر به روستاها پیدا کنند.

روستای پاده در آرادان، روستای ملاده و چاشم در مهدی شهر، روستای رشم در دامغان و روستای فرومد در میامی، روستاهایی هستند که در برنامه‌ی جذب گردشگری استان سمنان قرار گرفته‌اند و امید است با بهتر شدن زیرساخت‌های گردشگری شاهد حضور توریست‌های بیشتری در این روستاها باشیم.

اقامتگاه های بومگردی

خوب است بدانید که از ۷۰۲ هزار نفر جمعیت استان سمنان، ۱۴۲ هزار نفر روستایی هستند؛ این آمار نشان می‌دهد که استان سمنان ظرفیت خوبی برای جذب بوم‌گردان به این خطه از ایران دارد. همچنین وجود ۲۸۰ روستا در این استان و رواج آداب و رسوم و فرهنگ‌های مختلف در این اماکن نشان می‌دهد که سمنان چقدر ظرفیت بالایی در این زمینه دارد.

در حقیقت اقامتگاه‌های بوم‌گردی از نوآوری‌های دولت محسوب می‌شود و تعداد این نوع اقامتگاه‌ها در سال ۹۲ تنها ۲۰ عدد بود و حالا بیش از ۷۰۰ عدد می‌باشد و استان سمنان به تنهایی ۶۰ اقامتگاه بوم‌گردی دارد.

با ازدیاد شمار اقامتگاه‌های بومگردی تعداد مهاجرت از روستاها به شهرها کاهش یافته است. در همین راستا عضو هیات مدیره‌ی جامعه‌ی حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور گفت: “حفظ، مرمت و احیای بناهای تاریخی در روستاهای جزو برنامه، باید با توجه به حفظ اصالت و فرهنگ روستا انجام بشود.” منیر تقدیسی در ادامه‌ی صحبت‌هایش چنین گفت: ” احیای خانه‌های بوم‌گردی هم‌راستا با ویژگی‌های بومی باعث افزایش اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان و ترغیب آنها به زندگی در وطنشان می‌شود. ” او همچنین گفت: “روستاهای استان سمنان دارای قابلیت و ظرفیت‌های بسیار متعددی است و با به سرانجام رساندن طرح‌های مناسب با آن ظرفیت‌ها شاهد رونق اقتصادی روستاها خواهیم بود. “

اقامتگاه های بومگردی

ظرفیت اقامتگاه‌های سمنان بالا رفته است. در همین زمینه آقای رحمان فرمانی، معاون گردشگری و سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: ” ۱۰ خانه‌ی بوم‌گردی با هدف توسعه‌ی گردشگری در مناطق روستایی ایجاد خواهد شد. کمیته‌ی برنامه‌ریزی گردشگری در استان سمنان با ایجاد ۱۰ واحد بوم‌گردی در سمنان موافقت کرد و با این کار ظرفیت خانه‌های بوم‌گردی به ۱۶۰ نفر افزایش پیدا کرد.”

فرمانی صحبت‌هایش را چنین خاتمه داد که: “این نوع اقامت‌گاه‌ها معمولا در روستاها ایجاد می‌شوند و با معرفی ظرفیت‌های روستایی و سنتی مثل آداب و رسوم، غذا، لباس و… موجب اشتغال‌زایی و درآمد خواهند شد. “

در ادامه ابوالفضل حسن بیگی نماینده‌ی مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی هم چنین گفت: “بیشتر از ۵۰ درصد از جاده های روستایی استان سمنان باید بازسازی شوند و مناسب نبودن جاده‌ها از دلایل مهم عدم رونق بوم‌گردی در روستاهای سمنان هستند. همچنین برای توسعه‌ی گردشگری در روستاهای سمنان باید ۱۰۰ اقامتگاه دیگر ساخته شود که تا به حال ۶۰ مورد از آنها آماده شده‌اند. باید توجه کنیم که شاهد کاهش بارش باران و خشکسالی هستیم و توسعه‌ی گردشگردی از اقدامات موثر بهتر شدن وضعیت اقتصادی مردم و وضعیت بناهای تاریخی می‌باشد.”

اقامتگاه های بومگردی

همانطور که مشاهده کردید اقامتگاه‌های بوم‌گردی نقشی اساسی در جذب گردشگران به روستاها دارند و باید به کمیت و کیفیت آنها به یک اندازه توجه شود و در حقیقت این اقامتگاه‌ها مکمل توسعه‌ی اقتصادی روستاها در سمنان هستند. امید است که توسعه‌ی گردشگری در حد یک شعار نباشد و با توجه به زیرساخت‌ها برنامه‌های مناسبی تدوین گردد. آیا شما هم به اقامتگاه‌های بومگردی علاقه دارید؟ تا به حال در سفرهای داخلی‌تان در چنین اقامتگاه‌هایی بوده‌اید؟ اگر اینطور بوده آیا رضایتتان را جلب کرده؟ خوشحال می‌شویم نظراتتان را با ما در میان بگذارید.

منبع: لست سکند

۲۱۲۱

hotnewsسایر5 سال پیش • dahio.com • 80



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها