عدنان الزرفی یکی از شخصیت های شیعه عراق به شمار می رود که ارتباط بسیار گسترده ای با آمریکا و سازمان های اطلاعاتی این کشور دارد. اگرچه او در گذشته یکی از مخالفین و همچنین مبارزین علیه صدام بود و یکی از افراد شاخص حزب الدعوه بود اما پس از انتفاضه شعبانیه عراق که در سال 1991 میلادی رخ داد به عربستان عزیمت کرد و در ادامه در سال 1995 به آمریکا پناهنده شد که این اتفاق سبب شد تا او به تدریج ارتباطاتش با سازمان های اطلاعاتی آمریکا را تقویت کند.

پس از سقوط رژیم صدام در سال 2003 میلادی وی به عراق بازگشت و مسئولیت هایی را در دولت و پارلمان بر عهده گرفت که استانداری نجف یکی از مسئولیت های مهم او به شمار می رفت. در خیزش های اخیر عراق و به خصوص استان نجف الزرفی نقش مهمی ایفا کرد و مردم را علیه دولت عادل عبدالمهدی تحریک می کرد.

روند انتخاب او به عنوان نخست وزیر مکلف از آنجا شروع شد که چند گزینه توسط پارلمان و هم برهم صالح یعنی رئیس جمهوری عراق پیشنهاد شد که هیچ یک از این نامزدها نتوانستند به عنوان گزینه ای مناسب مطرح شوند و سرانجام پس از مشورت های لازم برهم صالح در نهایت عدنان الزرفی را انتخاب و به پارلمان معرفی کرد. در همین راستا همه فراکسیون های شیعه مخالفتشان را با الزرفی اعلام کردند و او را گزینه منتخب و پیشنهادی آمریکا دانستند و نسبت به ایجاد شکاف در فراکسیون های شیعه با روی کار آمدن وی هشدار دادند. از همین رو بیش از 120 تن از نمایندگان عراق با انتشار بیانیه ای مخالفت خود را برای نخست وزیر عدنان الزرفی اعلام کردند چرا که الزرفی خواستار پیاده سازی برنامه های آمریکا در عراق است.

فراکسیون های شیعه همچنین بر این باورند که نخست وزیری باید کابینه تشکیل دهد که اولا مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق را عملیاتی کند؛ این در حالی است که عدنان الزرفی مخالف خروج نیروهای آمریکایی از عراق است.

بنابراین با این تفاسیر باید گفت که الزرفی هیچ شانسی برای تشکیل کابینه ندارد و اگر درصدد تشکیل کابینه خارج از اراده پارلمان باشد رأی اعتماد نخواهد گرفت و با ادامه یافتن این روند، تشکیل دولت نیز طولانی تر خواهد شد.

چنین وضعی و در سایه نبود دولت در عراق، آمریکا بیشترین نفع را خواهد برد چرا که در این خلا سیاسی قدرتی وجود ندارد تا بتواندمصوبه پارلمان را عملیاتی و آمریکا را وادار به خروج از عراق کند. اگر برهم صالح گزینه ای نزدیک به جریان های شیعه را معرفی می کرد شانس بیشتری داشت ولی عدنان الزرفی گزینه ای است که نمی تواند از پارلمان عراق رأی اعتماد بگیرد.

در روزهای اخیر نیز بحث بازگشت عادل عبدالمهدی به قدرت نیز مطرح شد؛ فردی که هم مورد تأیید فراکسیون های شیعه و همچنین مرجعیت است و شخصیتی بود که کارایی خود را ثابت کرد. اما آمریکایی ها خواستار این نیستند تا او دوباره قدرت را به دست بگیرد چرا که واشنگتن می پندارد او به ایران نزدیک تر است تا به آمریکا. چند عامل وجود دارد که می تواند نخست وزیر را در رأس کار حفظ کند که یکی از آن عوامل مهم حفظ روابط تهران و بغداد بوده که در این راستا عدنان الزرفی خواستار کاهش سطح این روابط است که چنین موضوعی مورد قبول ملت عراق نیست.

از آنجایی که آمریکا به دنبال ادامه وضع کنونی در عراق هستند و در صدد تشدید شکاف بین جریان های شیعه هستند، به نظر می رسد که فشارهای آنان به رئیس جمهور عراق برای تحمیل مهره هایی که بتواند این شکاف را بیشتر کند افزایش یابد تا حتی جنگ شیعه- شیعه نیز به راه بیفتد، اما قطعا با هوشیاری جریان های شیعه طرح آمریکا با شکست مواجه خواهد شد.

310311

hotnewsخبر4 سال پیش • dahio.com • 8

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها